Frosten har kommit!

Är det något som får mig att känna hemlängtan så är det när man pratar om snö och vinter. Jag är inget stort fan av regn och blåst, men när jag gjorde en visit utomhus i morse så var det jag som tappade hakan. Frost. Frost på marken och en klasskompis berättade att det varit fem minusgrader. Jag brukar inte kommentera vädret här nere då folk blir ytterst offensiva när man pratar om kyla och vinter ("ja men vi har faktiskt haft väldigt kalla vintrar, även om du som kommer uppifrån inte tycker det är kallt") men när en sa att det började bli väldigt kallt utomhus så sa jag käckt "nej nu är det äntligen höst!" För när jag lämnade norrland så varnade man redan då för snöblandat regn så jag hade såklart plockat fram höstjackan och min halsduk men när jag kom ner till västkusten smälte jag bort då de tydligen fortfarande hade sommar (även om lokalborna inte håller med mig på den punkten). Iallafall, när jag såg frosten på marken och att det kommit lite lite is på havet så kändes det för ett litet ögonblick, som om jag vore hemma.

Och sen läste jag i DN att det kommer att bli mycket kallt natten till söndagen, och hemma i västerbotten (till min stora avundsjuka) kommer det att falla snö! Så på söndag kan jag äntligen använda min höstjacka utan att svettas!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Anna

    Njut av det som är där nere nu och tänk/jämför inte så mycket med norrland. När du kommer hem kommer du att se att vissa saker skulle du tagit till vara mer på och att allt du tänkte så bra om och längtade tillbaka till inte var så fantastiska som i dina minnen. Allt har sin scharm och sina fördelar. Vist finns det mycket att längta till här uppe i norr, men det finns så mycket att njuta av där du är. Framför allt kommer du att märka det när våren kommer. En lång riktig vår, ingen kort ”om tre dagar är sommaren här vår”. Kramar.

  2. Patrick

    Hejsan! Lust att sälja din svarta panter staty till mig? I så fall hör av dig till min mail. Jag eller du kommer med ett seriöst bud! Mvh Patrick

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.