Kanske inte den bästa lördagen jag haft, men cidern var iallafall god!

04:48Efter att ha snurrat runt sömnlös i sängen hela natten kliver jag upp och går till internatköket för att göra frukost.

05:11 – Gör pulverkaffe som inte smakar så värst otäckt men inte heller är särskilt gott.

06:55 – Drar ner resväska, datorn och min handväska till busskuren. Ser inte en käft så långt ögat når.

07:53 – Efter bussen väntar pendeltåget, stirrar ut på…ja egentligen ingenting.

08:17 – Har tretton minuter att slå ihjäl innan flygbussen går. Tar en cigarett och känner hur #@!% trött jag är.

08:59 – Solen bländar mig i ögonen ända fram till Landvetter flygplats. Svettas i min fuskpälsjacka och de andra resenärerna sitter i sommarjacka. Känner mig fånig.

09:43 – Köper otäckt automatkaffe på Pressbyrån och stirrar på moln i väntan på att checka in mitt bagage.

10:10 – Håller på att somna och går ut och sätter mig. Vädret har växlat om till isande snålblåst och snö. Nu skrattar nog inte dumjävlarna med sommarkläder åt mig.

11:00 – Lämnat av mig bagaget och sätter mig vid ett fönsterbord för att läsa i fyrtio minuter.

12:02 – Halvvägs mot Stockholm, dricker flygplanskaffe och bläddrar i en tummad tidskrift och försöker låta bli att tänka på flygplanskrascher och terrorister.

 

Landar på Bromma flygplats, köper en bedrövligt dyr och äcklig lunch och tittar på en lika bedrövlig match i damhockey. Ringer till brorsan för att fördriva tiden lite. Frågar om han ska komma hem till påsk så att man får träffa honom. Under samtalet upptäcker jag att jag råkat boka fel datum för min hemresa. Storebror frågar hur länge jag ska stanna och jag säger "3:e april". "Ja vaddå ska du bara stanna några dagar och sen åka tillbaka?" "Nej, jag stannar den här helgen, hela veckan med helg och sen åker jag hem på tisdagen". "Men det är ju första april imorgon".
Det hugger till lite av panik någonstans vid magtrakterna på mig och jag hasplar att jag måste lägga på och kolla vad fan det är för datum jag bokat egentligen. Inte fan satsar jag mina sista tusenlappar på att vara hemma i fyra dagar? Det visar sig att jag tydligen var jävligt trött när jag i sista minut skulle boka flygresa i torsdags. Har klickat på fel tisdag i den elektroniska kalendern. Fuck, fuck, fuck och några minuter senare står jag och svettar ymnigt vid informationsdisken och försöker rädda en påsk som i mitt inre förvandlas från trevlig middag med familjen till ensamhet på internatet med snabbnudlar. Informationskvinnan är jättetrevlig och lyckas hitta en flygtur som inte är fullbokad. Blir dock en dag senare, kostade trehundrafemtio kronor extra och innebär krångliga byten men vafan, allt för att slippa fira påsk med datorn och ett rör lättsaltade Pringles. När allt var löst och lugnt igen gick jag och köpte en starkcider i baren. Kände mig dock lite sur för att jag 1, är så kass att jag bokar fel datum och 2, måste betala pengar för min idioti. Cidern skulle fungera som en tröst, dock skulle bartendern göra ett försök att flirta och frågade om jag ville ha ett glas med is. "Ja vafan, det låter gott. Det vill jag gärna ha". Casanova slänger fram glaset sådär som han uppfattar käckt och ska hälla upp cidern åt mig medans han blinkar åt mig med ena ögat. Drullputten spiller ut 1/4-del av innehållet på bordet, jag säger ingenting utan smiter iväg när han letar efter något att torka med.
Ägnar de två timmarna innan flyget ska gå åt att inte somna (hade varit vaken i över trettio timmar) och roade mig med att såga TV 4’s skitprogram om tramsiga white trashfamiljer som vräker ut sina tramsiga familjepyssel i svensk tv. Klockan tre köar jag för att gå ombord på flyget, är sist ombord och få sitta på platserna ingen vill sitta på nämligen längst fram. Bläddrar i tummade tidskrifter igen och dricker flygplanskaffe som jag får balansera i knäet då det inte fanns något bord (kanske därför ingen vill sitta längst fram på flyget? Det och att man är först med att dö om skiten krashar). Känner mig sådär lagomt snygg när man blinkar och himlar med ögonen då kontaktlinserna har torkat ihop. Halvfem-isch var jag äntligen hemma i Umeå och en timma senare i Robertsfors.

Inatt sov jag förjävla bra, man blir sådär härligt nykär i sin säng när man varit borta från den i några månader!

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Anna

    Jobbig hemresa. När jag bodde i Oslo och skulle hem över jul vart också en sån där hemsk hemresa. När jag kom till flygplatsen i Oslo var flyget först försenat massor, sedan visade sig att det blivit bombhotat, att planet stod på ett hemligt ställe, blivit igenomgånget av bombhundar, att vi blev vissiterade, fick vända ut och in på handbagage och fickor innan vi fick gå ner till bussar som slussade ut oss till palnet. Med tanke på att jag hade mina inslagna julklappar i handbagaget, tog det lite tid. När planet äntligen lyfte skulle jag egentligen varit hemma i Umeå. Då jag kom till Arlanda var där snökaos och SAS hade tappat bort mitt medskickade bagage, så det var bara att springa upp utan och försöka ta sig med ett plan hem. Kom med sista som lyfte, hade hört i utropen att de bussade follk upp till Piteå och till andra destinationer längre bort, så lättad vart jag när jag komm med planet hem tolv på natten. Bagaget fick jag så småningom igen en vecka efter jag kommit tillbaks till Oslo.

  2. Miss Minnalainen

    Svar till Spankywhip Dellamorte (2012-04-01 20:29)
    Ja det hade varit rätt så snopet om jag var tvungen att åka hem efter några dagar och missa påskfirandet, som är anledningen till att jag ens kommer hem x’D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.