”Jag är så jävla bra!” Nej det är jag inte! Eller?

Tillbaka på skolan, eller snarare, tillbaka i datasalen. Kvällens skrivprojekt är bland annat en text där jag försöker skriva lite om hur "det hela började" med mitt engagemang för allt jag under åren har deltagit i. Är det något jag har svårt för så är det att skriva något som får mig själv att framstå som bra. Ja ja, jantelagen, jag vet. Men ändå. Jag sitter inte direkt och överdriver när jag ska berätta om mig själv men det ger mig ändå lite smått frossa och kräkningar i munnen. Hur står folk  ut med att skriva om sig själva så där? "Jag är drivande och aktiv, fin, unik och speciell! Jag är rätt person för det här jobbet då jag är social, har lätt för nya utmaningar, klarar av många bollar i luften, arbetsam och har inga problem med att ta i hårda tag" <— Vanligaste formuleringen i folks personliga brev?

P.S. Nej nu strejkar till och med min vänstra kontaktlins, börjar skava som @#!%. Misstänker att den vikt ihop sig som en boll under mitt ögonlock i ren överlevnadsinstinkt.

P.S.S varför jag låter mig själv pinas på detta sätt har såklart en bra anledning. Berättar mer nästa vecka!

P.S.S.S  imorgon ska jag sitta i publiken på debattprogrammet på Svt. Givetsvist är alla kläder skitiga och tvättstugan fullbokad!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Kalle

    Hur fick folk jobb förr? När började arbetsgivare kräva personliga brev? I början på 2000-talet? Personliga brev är överskattade då vilken idiot eller socialt handikappad människa som helst kan ljuga ihop eller modifiera en befintlig text så de i text framstår som rätt person för jobbet. Som tur är har jag jobb och slipper skiten. Jag undrar hur många självmord som härstammar från skriva-cv-och-personligt-brev-kurser från arbetsförmedlingen etc.

    PS kom ihåg att hälsa till VK-Kalle! Antar att du bär en smiskpiskantröja och har med dig minigrisen till debatt.

  2. Miss Minnalainen

    Svar till Kalle (2012-04-11 22:28)
    Jag har inte heller skrivit brev för jobb och då har jag ändå haft jobb sen jag fyllde moppeålder, men så fort man ska studera vill de veta hela ens livshistoria, vad man åt till middag, vad man är bra på och vad man vill göra i framtiden = dubbelurk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.