Lars Tankesmedja

Född 56 betraktar och funderar lite från sidan

Skattehöjning att vänta i Vännäs ??

VK 26 januari: ” Vård och omsorg nekas pengar ” man slutar inte att förundras hur skattemedel förbrukas!

Med all respekt kan man snabbt inse att, driva en kommun idag är svårt. Man bör ställa sig frågan om kompetensen finns i kommunhuset? Jag har som tidigare exempel jämfört med Örkelljunga kommun som har liknande struktur som Vännäs. Där får man ut långt mycket mer per skattekrona än i Vännäs. Man lider med personal i exempelvis vård och omsorg  som får klä skott för en slarvig och slapp ledning av vår kommun.

FÖRSLAGSVIS  bör en extern utredare ”utan” koppling till kommun utreda och komma med förslag till ekonomiska förbättringar. Dom styrande bör kanske under tiden ta en resa till exempelvis Örkelljunga och lyssna och ta med sig tips hur man kan lyckas där.

Kommunal skattekraft per invånare i snitt i riket  186,997     ( Vännäs 191,087.- )

Kommunalskatt riket genomsnitt 32,19,-  ( Vännäs 34,95 ) bland dom högsta i SVERIGE

Mitt råd: SÖK HJÄLP utanför huset. Internt finns nog inte kompetensen.    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.