Lars Tankesmedja

Född 56 betraktar och funderar lite från sidan

Kommande val, drivmedelspriser.

Läste VK s ledare Ola Nordebo om hur hemskt allt skall bli om Liberalerna finner gemenskap i det borgerliga blocket.

Blir det bättre om vi får en period till där allt bara blir sämre, knappast. En period där S återigen hamnar i händerna på miljövurmare som bygger sin politik på miljöskam. Detta har bland annat orsakat att vi har en av Europas högsta drivmedelspriser på grund av att vi måste importera biodrivmedel, Vi importerar cirka 85% av av allt biodrivmedel vi blandar ut i vår diesel , och vi blandar i betydligt mer än andra länder också.  Allt för att rena vårt samvete, troligen mer än vi renar våra utsläpp globalt sett. Nu råder en kraftig efterfrågan på biodrivmedel i världen, så kanske det är bättre att de länder som finns närmare tillverkningen blir slutanvändare istället, så slipper vi långa frakter.

Nu får folk i landsbygd betala för denna dårskap, i nuläget är det väl bara SD och KD som aviserat att det tar bort, sänker reduktionsplikten.

Priset vi får betala för detta är stigande räntor, dyrare matvaror, ett antal ökande konkurser, vi får det sämre helt enkelt.

Drivmedelspriser Tyskland                      Bensin   18,30                    Diesel 19,70       Pendlingsavdrag 40,- per mil

Sverige                       Bensin   23,43                    Diesel 25,61

Därmed behöver vi inte bära vår miljöskam, vi har dom högsta priserna i Europa.

 

Det som gör oss extra känsliga är att vi bor i ett väldigt avlångt land som är relativt glesbefolkat på många ställen. Så att åka kollektivt kanske inte är så lätt som miljövurmarna tror.

Sammantaget om vi nu  skall vi ha en stor inblandning av biodrivmedel så får vi nog satsa mer på forskning samt utveckling av vårt eget biodrivmedel. Vårt mål måste vara att tillverka den själv och bli en stor nettoexportör och INTE som nu  en stor miljöbov via vår  stora import.

Finns fler frågor att ha synpunkter på, det tar vi en annan gång.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.