Rör vi oss mot en bättre värld?

fred

Är vi på väg mot en ny rörelse, en folkrörelse för ett mer humant samhälle?

Denna vecka har varit speciell. Från min horisont har min egen känsla gått från ett mått av förtvivlan till att känna mig mycket hoppfull. Jag tror på människan. Jag tror på människans kraft och önskan att finnas till för varandra och ge varandra stöd när det krävs. Det är inbyggt hos de allra flesta människor, en förmåga till empati och medmänsklighet.

Denna rörelse som vi har bevittnat under senaste veckan är ett bevis på att goda krafter är lika starka som onda. Eller jag vill påstå att det är starkare. Vi är fler som vill ha en enad värld, ett enat Europa och Sverige, än de som struntar i dessa desperata människor som tagit modet att fly för sina liv från landet det inte kan stanna i.

Vi är fler som vill verka för ett öppet Sverige med medmänsklighet.

Det krävdes en flyktingkatastrof likt andra världskriget och horribla bilder på ödelagda människoliv för att världen skulle vakna. Barn var tvungna att offras. Barnkonventionen gills inte i krig. I Krig o Kärlek är allt tillåtet sägs det ,men vi har svårt att ta in det vi hör och ser och vi vet inte vad om väntar. Stormakterna är på olika sätt involverade. Europa i behov av stöd. Utan att vara väl uppdaterad på världsrelationer känns världen alltför orolig.

Vi måste fortsätta röra oss i, och med, det goda. Hjälpa och dela. Ingen kan göra allt men alla kan göra nått. #jagdelar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.