Vem vinner kampen om väljarna 2018?

I dagarna har Centern haft partistämma, vilket inte undgått mig som är samhällsengagerad och aktiv på sociala medier. Det har östs på med, i mina ögon, kloka inlägg i debatten om politik som värnar vårt län. Våra länspolitiker verkar ha gjort bra ifrån sig när det gäller att marknadsföra partiet och Västerbotten. Det är iaf vad jag fått mig till livs via Facebook o Twitter.

Centerpartiet är också ett parti som profilerats starkt i frågan om att behålla Skattekontoren i det drabbade orterna, bl a Lycksele.

 Under dagens långpromenad har mina tankar snurrat kring vad är det som påverkar oss väljare och demokratin? Är det så enkelt att teamet som är bäst på att profilera sig via medier vinner mest röster?

Vi väljare tror på det vi hör o ser. Vi påverkas av hur opinionssiffor går upp eller ner, och på hur förtroende undersökningar för olika partiledare ökar eller sjunker. Tiden då våra värderingar var styrande håller på att försvagas. Politiker och partier som fattar det, och utvecklas i takt med tiden, är troligen vinnare. Det är inget nytt att media är en stark maktfaktor. Frågan är om strategier hur man påverkar medialt är lika avgörande som att påverka och tillgodose sina väljare? Och vad blir då viktigast för partierna, dess politiker och demokratin.

Vi lever i en tid då profileringen via sociala medier troligen är avgörande för partiers utveckling. Ju mer ett parti och politiker profileras, ju mer förstärks och blottas de.

Det krävs alltså mod och medvetna strategier.

Åter till centerpartiet som är ett aktuellt exempel.

Per Åsling, ordf i skatteutskottet, har varit väldigt aktiv i frågan om de nedläggningshotade Skattekontoren. Riktigt bra jobbat är vad vi upplevt via media, där t ex. Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudiksvalls tidning( C )skrivit en rad olika debattartiklar om Skatteverkets brister kopplat till nedläggningsbesluten. Jag har ingen aning om huruvida dessa två träffas och lägger upp strategier för att nå ut, men det blir bra och det gör intryck.

Jag vet inte om jag har fler centerpartister än andra som vänner och följare på Facebook/ Twitter. I så fall är det inte medvetet. Kanske är det däremot medvetet att många centerpartister lagt till mig som vän, eftersom de vet att jag är aktiv och vill stötta politik som gynnar hela Västerbotten o Ett helt Sverige. Utan att påstå att inte andra partier för sådan politik, så har jag det senaste halvåret märkt mest från Centerpartiet.   

Jag är fortfarende oberoende, men jag påverkas och påverkar om än så bara en på miljoner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.