Kampen för ett jämlikt samhälle grundas i föräldraskapet

För att främja ett jämlikt samhälle där människors lika värde är rådande krävs att vi som kan påverka, påverkar det vi kan. Grunden i att kunna vara en god medmänniska är en god självkänsla och en känsla av att man behövs för den man är. En människa med gott livsmod kan också ingjuta hopp och mod i andra människor.  

Jag tillhör dem som vill verka för ett jämlikare samhälle. Jag är först o främst mamma och därigenom en ledare.

Michael Jackson ” king of pop” skrev. If you wanna make the world a better place take a look att your self and make that change.

Det är utifrån det jag använder mitt ledarskap som förälder. Förändringen måste börja hos mig och mina barn. Det är först o främst mina tre barn, som också är samhällsmedborgare, jag kan stärka och påverka.

Min ambition är att mina barn ska känna sig älskade för dem de är, känna ansvar för sitt eget välmående, men också för andras. Genom att jag ingjuter mod i dem och förståelse för alla människors lika värde bidrar jag till en bättre värld och tre godmodiga själar.

Jag visar sällan mina barn på Facebook trots att jag anser mig själv som en aktiv användare. Det är främst av två skäl.

Ett – jag värnar deras integritet och självkänsla. De ska lära sig att respektera sig själv och andra i stället för att jämföra sig med andra och dessutom att utseende är minst viktigt. Det är viktigare att de känner sig bra.

Två – jag värnar er andra från att visa upp min vackra o lyckliga familj och alla vet dessutom att vi inte är vare sig vackra eller lyckliga varje dag.

Däremot kan jag delge er ett par exempel som värmt i mammahjärtat och visar att jag gjort nåt rätt. Ett av mina barn ställde följande fråga till maken som är egen företagare vid matbordet: Ger du lika lön till kvinnor och män? Maken svarade att så är fallet, att det är kompetens o erfarenhet som avgör och inte kön, medan mamma Malin ler i sitt inre o bekräftar dotterns kloka fråga.

Det andra exemplet är när min andra dotter, som kom i mycket liten förpackning o ff är bland de minsta på skolan protesterar öppet när en äldre pojke blev trakasserad på skolgården. Dottern säger helt enkelt ifrån inför halva skolan och mamma Malin tänker att mod är den vackraste egenskap man kan ha och bekräftar så klart att hon gjort helt rätt.  

Vad vill jag säga med detta? Det är definitivt inget skryt om hur jag är som förälder, tvärtom, jag har ett gäng brister i detta.

Det jag däremot vill förmedla och påminna om, är att grunden i att verka för ett bättre samhälle är att börja med sig själv o sina barn.

De kan påverkas och ju fler goda egenskaper vi tillsammans ingjuter i våra barn, som bärare för ett framtida samhälle, desto större chanser är att det goda och inkluderande kan överrösta det som trasar sönder.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.