Det känns som att Comets inte borde vara här

Visst Comets vinner starkt borta mot Brahe igår och nu ser det ut att bli ännu ett kval där Comets kommer ut på rätt sida. Visst det är som coach Gardler säger i VK idag mycket jobb kvar men inte ska väl Comets kunna bränna det här läget…… men det är faktiskt inte läget som gör att jag tror så stenhårt på att Comets grejar det här utan det är när jag tittar på laget som jag gör det.

Tittar man på det spelarmaterialet Comets har just nu så håller det Damligaklass och det utan minsta tvivel. Koponen, Rosanio, Gardler, Perv & Aasa för att nämna några är riktigt bra ligaspelare. Det känns bara lite bisart att Comets ändå spelar kval. Visst skador på nyckelspelare, misslyckade värvningar, coachavhopp, självförtroende nere i källaren m.m har drabbat laget under säsongen men ändå borde inte laget vara där dom är nu. Så är det.

Dock ska fokuset ligga på kvalet nu men även om dom nu klarar det här så blev den här säsongen INTE vad klubben, laget och alla runt omkring hade hoppats på och behövt. För tro mig Alma Yttregren. Umeå Comets, dess spelare, coacher och styrelse vill inte vara sämst. Comets vill ta nästa steg och i år var verkligen ett försök som dock inte gick hem.

Det är inte säkert att ett lika slagkraftigt lag plockas ihop igen till nästa år då det ekonomiska inte är någon dans på rosor att spela i damligan samt att ett par nyckelförvärv i Aasa, Perv, Koponen blev helt rätt när de genomfördes i somras. Det är inte enkelt att hitta sådanna guldkorn eller att få behålla dom (jag vet inte vilka som stannar eller sticker. Bara konstaterar). Därför var det synd att inte satsningen gav frukt i år. En slutspelsplats hade gett klubben och laget så mycket. Jag hade unnat publiken den, Torbjörn Björnström hade förtjänat den, Caroline Sigefelt hade gjort det men speciellt hade jag unnat Amy Mohr den. Hon som burit laget på sina axlar i flera år.

* * *

Järfälla vann hemma mot Arvika med 87-67. Det var tämligen väntat då Järfälla känns som ett av de starkare Basketettalagen på ett par år. Jag håller kvar vid mitt tips. Serien slutar som så här:

Umeå Comets 6-0 (Känns tyngre än de andra)

Järfälla 3-3 (Vinner hemma mot Brahe med 6 och förlorar borta med 4)

Brahe 3-3 (Synd för Sanda BG)

Arvika 0-6 (Tyvärr jag tror att Arvika får det svårt)

Här menar en del att jag är för kaxig. Kval brukar vara trixiga historier. Arvika borta borde bli en svår match, Järfälla borta bara två dagar senare borde bli ännu svårare och Brahe har Comets historiskt alltid haft svårt för, även på hemmaplan. Jag ser det inte som att jag är så kaxig utan det här är helt enkelt ett tips. Inget utlovande om vinst från något coach.

* * *

Jag pratade med ordföranden i SBBFs tävlingsutskott i fredags och han sa att han inte kände till dubbellicenseringen av Felicia Nekmouche och Kristina Tattersdill. Jag har även försökt ta reda på om dom spelade mot Järva och enligt den information jag har fått så spelade dessa två tjejer inte. Frågan är då om dom spelar nästa match för licensierade är dom?

Sundsvall går som tåget genom Basketettakvalet och det kommer dom att göra även fortsättningsvis skulle jag tro. 77-54 mot Bollstanäs och 60-53 mot Solna Branten. Jag menar att Sundsvall med högre träningsmängd och kanske något nyförvärv skulle kunna vara ett topplag i basketettan redan nästa säsong.

Jämtland vann sin första match i kvalet mot Järva med 69-66. Visserligen starkt då Järva spelat i ettan i rå men den riktiga utmaningen kommer mot Uppsala och då speciellt om ovan nämnda spelare är med. Det jobbiga för Jämtland är att om dom inte slår Uppsala och då kommer tvåa i sin grupp väntar en tvåmatchers serie mott ettan från den andra gruppen. Alltså Sundsvall som Jämtland förlorat mot 8! gånger mot i år. Ja 8!! det är sant. 6 gånger i Division 2, en gång i Botnialigan och en gång i Uman Cup.

* * *

Dagens hetaste match är utan tvekan den i Sundsvalls sporthall mellan Dragons och Jämtland Basket. Femte och avgörande match mellan ettan och åttan i serien. Så här långt har det handlat mycket om Darius Hardgrove. Har Sundsvall stoppat honom har dom vunnit. Jag tror att Sundsvall tar det idag men visst är det roligt att åttan i serien kan utmana ettan på det här sättet.

TV10, 19.00 ivkäll. Umeåprodukten Johan Pierre på banan och Umeåbekantingen(& min gamla coach) Peter Öqvist på bänken. Hjärtat borde klappa för Sundsvall men visst hoppas man nästan lite på skräll. På Jämtlands bänk finns Henrik Johansson som gjrode två år hos Umeå Comets. Alltså Umeåconnection även där.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Wirre

    Vad bra att du har din blogg Gustav så man får läsa lite om basketen här i norr och kanske främst om Comets =)

    Tidningarna verkar ju mest publicera det som skrivs om basket (om det skrivs) i den tryckta upplagan så för oss som ”bara” har internet brukar man oftast mötas av (på sin höjd) en 2-raders notis att Comets vann igen med siffrorna X-X.

    Keep up the good work!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.