Något måste göras men vad?

Igår förlorade Järfälla hemma mot Brahe efter att kolapsat fullständigt i sista perioden och tappat en 15 poängs ledning. Nu är vägen tillbaka till Damligan sannerligen vidöppen för Comets. Vinst på fredag mot Arvika och det känns i stort sett klart.

På onsdag spelar Comets hemma mot Brahe. Det är en så kallad sponsormatch så det är fritt inträde och ett antal företag ger en krona till Comets för varje åskådare som kommer. Onsdag 19.00 Gammliahallen. Kom dit och förhoppningsvis fira att Comets säkrar en plats i Damligan 2011/12.

Järfälla förlorade alltså och en stor anledning till det var att Michaela Livijn saknades. Lagets kanske bästa spelare slet av korsbandet i förra matchen mot Arvika. I Damligan i år har 13 korsband gått av och några av dessa skador har drabbat nyckelspelare.. Luleå (Aili), Brahe (Gustavsson), Umeå (Mohr), Kvarnby (Smart) är fyra skador som verkligen förändrat förutsättningarna för dessa fyra lag. Jag glömmer inte dom övriga skadade men vill ändå nämna att dessa lag påverkats mest.

Vad ska vi då göra för att få bort alla dessa skador. Jag vet inte riktigt. Handlar det om att domarnas bedömningsnivå tillåter smällar som ger skador? Handlar det om dålig uppbyggnadsträning? Handlar det om att spelare får extremt långa säsonger med landslagsuppdrag under sommaren och inte får vila? HAndlar det om att skilnaden på kvaliteten av spelarna i ligan är så stor att sämre spelare gör det farligt att spela?

Jag vet inte. Jag har hört alla dessa anledningar och tror att det handlar om en kombination. Defenitivt är dock att något måste göras. Annars har vi inga spelare kvar i ligan. Alla går korsbandsskadade.

* * *

Telge vann, Zahui dominerade. Känns som att jag prickade av rätt bra i min prediction där. Dock läste jag en intressant stat på www.mybasket.se. Telge spelade med 7 spelare varav en som spelade 2 minuter och en annan som hade 12 minuter. Alltså egentligen spelade coach Tillman på 5 spelare i en SM-final.

Luleå roterade på 9 spelare. Snacka om olika stilar som möts.

Skulle slutspelet spelas med matcher varannan dag som i hockeyns slutspel skulle Telge aldrig orka att spela som dom gör men nu fungerar det inte så utan i basketens slutspel finns det ingen logisk rytm. Ibland är det en eller två dagar mellan matcherna och ibland fem. Rena lotteriet känns det som. Jag vet att det finns en ekonomisk och planeringsmässig tanke att det inte ska krocka med herrarnas slutspel men det är ett sabla virrvarr i damernas slutspel när det gäller avständ mellan matcher. Det är fakta.

* * *

Umeå Comets tränade i Hagahallen idag. Jag var där i ett helt annat ärende och såg laget några minuter. Dom spelade fotboll som uppvärmning. Pam missade öppet mål från en meter och höll på att sparka hakan av Ida Aasa i en situation.

Kul verkade tjejerna ha i allafall.Julia Hamre såg ut att vara den som hade mest fotbollskills. Tror att hon har spelat med Umeå Södra någon gång i tiden om jag inte hört fel.

Etiketter:

En kommentar

  1. Tina

    Kontakta SISU och utbilda tränare och spelare i knäkontroll. Har gett otroligt positiva resultat inom fotbollen. En början iallafall 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.