Intressant artikel om ”D”

Inför Coneference finalerna i NBA har en av ligans bästa försvarare listat hur man ska försvara på de största stjärnonrna som är kvar i slutspelet. Artikeln hittar ni här.

Extremt intressant läsning måste jag säga.

48 pinnar av Dirk Nowitski inatt. När han är het den herren finns det inget att göra. En 2,14 kille med en grynt skott, en bra drive, sjukt bra post up fade away och dessutom 85%+ straffkastskytt.

Vad ska man göra?

Oklahomas hopp är vetskapen att Dirk inte är såhär bra varje kväll. Vore han det då blir det NBA Championship för Dallas.

*  * *

Nu blir det tagga för match två i Chivago-Miami serien. Huggaligen vilken serie.

* * *

Angående hela den röra som det blivit i media med Umeå Comets vara eller icke vara i Damligan så säger jag såhär.

Det vore mycket tragiskt om Comets skulle tvingas att dras ut ur Damligan. Det skulle inte vara nådastöten för basketen i Västerbotten men det skulle vara en klart tuff smäll.

Framförallt skulle det vara så medialt. Just nu står Comets för 98% av alla basket som syns i media i Umeå. Skulle Comets försvinna då bli det kanppt någon basket alls i tidningarna.

Dock förstår jag varför Comets hamnat i en tuff situation.

Varje år ökar avgifterna till SBBF, resekostnaderna ökar, domararvode ökar, hyror m.m ökar. Varje år är det alltså lite dyrare att spela i Damligan.

Varje år måste alltså ett lag dra in lite mer sponsorpengar för att nå upp till break even. Visst det är såhär inom alla idrotter men detta är utmaningen med att driva ett elitlag.

Varje år måste du göra ett lite hårdare och bättre jobb än året innan. hur bra du än jobbade året innan. Detta alltså bara för att hålla sig flytande. Ska du utvecklas och förbättras både sportsligt, ekonomiskt och organisatoriskt. Ja då är det jättekliv som gäller. Varje år!

Då gäller det att ha kontakter, skapa kontakter och att lyckas sälja just ditt varumärke. För i en stad som Umeå är du inte det enda elitlaget som vill ha sponsring.

* * *

Får jag kritisera mina journalistkollegor så gör jag det nu.

Ett medium skrev: Umeå Comets riskerar att förlora sin plats i Elitserien. Vadå Elitserien? Trodde att det var Damligan dom spelade i.

Ett annat skrev: "KFUM Umeå Comets riskerar kunkurs". Vadå konkurs? KFUM Umeå är en stabil förening som absolut inte riskerar någon konkurs. Däremot dras kanske Damligalaget KFUM Umeå Coemts ur högsta serien men det är väl inte samma sak som konkurs. Klubben finns kvar fortfarande med god konomi och laget hamnar i en annan lägre serie.

Basket är en sån där sport där många redaktioner inte har någon sakkunnig och då blir det så. Tror ni att Elitserien i hockey skulle kallas Elitligan eller liknande i emdia? Eller att Allsvenskan i fotboll skulle nämnas som Elitserien i fotoll. Nej jag skulle inte tro det.

* * *

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.