Visst känns det som att det blir Porjus för Pihl?

Ikväll klockan 19.00 är det dags för den första finalen i Damligan. Den spelas i Pontushallen i Luleå som har hemmaplansfördel över de fem matcherna.

Jag vrider, vänder och funderar på vilket lag som kommer att vinna guldet.

Luleå har det bättre laget med en bredd som nästan är skrämmande stor och ett skytte som när det klickar inte går att göra något åt. Vem som helst från bänken kan "any given night" komma in och stoppa i 25 pinnar. I Umeå i vintras var det Lisa Ängefjord som gjorde 22 poäng te.x.

Telge har även dom ett ganska brett lag men framförallt har dom spets. Leah Metcalf, Elin Eldebrink och framförallt Amanda Zahui spelar på en nivå som egentligen bara Sabrina Scott och skadade Frida Aili i Luleå kan matcha.

Luleå kommer att sakna Aili när matcherna står och väger. Nu finns det ingen solklar spelare att ge bollen till när matchen står och väger. Där kan Telge ge bollen till Metcalf som antingen gör poäng själv, hittar Eldebrink fri för en trea eller Zahui inside.

Just Zahui är den jag tror kommer att avgöra till Telges fördel. Hon är så stor och så duktig på att utnytja det att ingen!!! på den här nivån kan stoppa henne. Hon tar sina returer och stoppar i sina poäng till slut oavsett om man frontar, dubblar eller vad man hittar på. 18,7p och 10,3r snittar on för säsongen och i slutspelet har det blivit 20,44p och 10,67r så inte har det blivit sämre trots tuffare motstånd. Hon är 17 år gammal också bara som en parantes om ni hade glömt det.

Före säsongen sa jag att Luleå skulle vinna serien och när Aili tillkom kände jag mig ganska säker. Nu utan Aili och med Eldebrink/Metcalf i Telge så tycker jag att mycket hänger på Luleås skytte. +50% från 3p och Luleå vinner den matchen. Men att skjuta +50% i fem matcher. Nej det ska egentligen inte gå.

Jag ändrar mig från vad jag sa före säsongen. Telge tar det och dom gör det med 3-1. Avgörandet kommer alltså hemma i Telgehallen.

Det blir alltså att emigrera till Porjus för Dennis Pihl. Han sa så före säsongen startade. "Om vi inte vinner SM-Gyuld får jag väl emigrera till Porjus".

* * *

Första finalen ikväll kl 19.00 sänds på web-tv genom www.svenskbaskettelevision.se.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.