Andreas brev borde alla vuxna läsa…

Andreas, 33 år har skrivit ett inlägg på Facebook riktat till sitt tioåriga jag ””Du är livrädd – för du vet att du kommer bli slagen”.

Andreas berättar om inlägget i Aftonbladet, citat ”Jag grät väldigt mycket när jag skrev det här”…”Jag lyssnade på fel musik, det var fel på mina kläder trots att jag köpte likadana kläder som de andra killarna i klassen. Allt var fel. Jag var för tjock, jag var för ful, jag var rödhårig, glasögonorm…det spelade ingen roll vad jag gjorde.”…”Mobbningen fortsatte under hela skoltiden. I åttan fick Andreas nog av den fysiska misshandeln och började skolka.”

Andreas, som idag är föreläsare, skriver inlägget för att ge mod och hopp till alla små och stora barn som går till skolstart med en klump i magen – att det kommer att ordna sig.

Ingen arbetsplats för vuxna tolererar påhopp och misshandel – men barn får lära sig att tåla mycket. Det är sorgligt och Andreas brev kanske också är en påminnelse till alla vuxna som har barn i skolan att ta ett samtal kring kamratskap innan skolstart…

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.