Allt passerar revy…

Jag vet inte hur ni har det, men varje dag passerar saker revy inom mig. Tidigare händelser; roliga, sorgliga, dråpliga – ja, allt som gjort bestående intryck i ens liv. Födelse, död, liv. Ibland hör eller läser man om någon som säger: Jag hade inga sorger förrän jag var trettio för då dog min katt (eller något liknande). När man är född sist i en stor syskonskara har man många äldre människor runt omkring som tyvärr dör tidigare än vad man velat och ingenting blir sedan som förut. Det går aldrig att konservera en tid, den flyter iväg, vi har tur som får följa med strömmen.

Hur minns du allt? brukar en av mina systrar säga till mig, det har jag totalt glömt bort! Det verkar finnas ett litet rum i min hjärna som hittills är helt intakt. Det är som små filmer som spelas upp. Fick nästan hjärnsläpp idag när jag skulle betala några varor och var tvungen att fundera en kort sekund över koden, som annars alltid bara poppar upp. Det blev äppellunch idag. Förklarar nog saken. Hjärnan behöver energi.

Nu är det snart ett år sedan jag flyttade tillbaka till min gamla lägenhet. Ett år då jag trodde att jag skulle ta tag i saker, måla, fixa och dona. Istället har jag jobbat, sovit, läst, tittat på tv och bloggat:-) Min bror som fyllde 67 i februari har många fler järn i elden än vad jag har. Han åker på dans, går buggkurs, äter middagar med vänner, jagar älg, sköter om hemmanet och har även tid att hälsa på mig ibland. Min äldsta syster och hennes man tog husbilen och drog iväg till Lofoten. Jag har väl bara inte kommit upp i den åldern än då allt är möjligt – eller så har jag gjort allt det där förut:-) Typ…

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.