Rätten att bära vapen – en verklig skräckfilm i USA…

Ytterligare en skolskjutning har inträffat i USA, En tidigare elev vid skolan i Florida, öppnar eld och skjuter ihjäl minst 17 personer. Enligt Aftonbladet så finns det över 265 miljoner vapen i de amerikanska hemmen. 55 miljoner människor äger dessa vapen. Vissa traditioner måste brytas. Vilda västern-tiden på prärien med nybyggen är förbi. Det är en annan tid nu, men rätten att bära vapen från 1700-talet är ännu giltig och försvaras av den cyniska vapenindustrin. Det borde även finnas en skyldighet att inte använda dem.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Anders

    Har varit i USA i flera månader och träffat många amerikaner och är det något som är som är en mycket känslig fråga så är det rätten att bära vapen. En gång råkade vi på en demonstration mot ett förbud mot att bära vapen på offentliga platser i Illinois. Tonen var mycket aggresiv och vi kände snabbt att det var bäst att lämna demonstranterna ifred då de knappast var mottagliga för andra åsikter än deras egna.

    Så att USA skulle kunna få en vapenlagstiftning liknande den svenska bedömmer jag som en utopi oavsett hur många amerikaner som blir ihjälskjutna årligen.

    Möjligen finns det en mikroskopisk chans att det i framtiden blir en aning svårare att skaffa vapen hursomhelst. Det kräver dock politiker med ett enormt mod och just nu ser det inte ut som att det kommer att dyka upp några sådana ens långt bort i horisonten…

    Vi får nog tyvärr vänja oss med rapporter om masskjutningar från USA hur sorgligt det än må vara.

    • Britta (inläggsförfattare)

      Ja, det är verkligen sorgligt. Barack Obama gjorde väl vad han kunde och det känns som om han är en humanist och bryr sig om människor, men jag vet inte vad hans insatser fick för effekter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.