Jag saknar mitt kreativa jag…

En gång i tiden fanns en gemenskap i bloggvärlden – läs Aftonbladet. Jag har nog missat det i den här bloggen. Mycket är politik och allvar. En gång i tiden var jag kreativ. OMG. PS. Betyder inte omgående. Jag vill bara uppmärksamma att jag inte är tråkig. Inte på något sätt och vis. Om ni nu trodde det. Jag är bara en tänkande människa som förlorat min kreativitet – och gör allt för att hitta den igen. Och skulle ni fundera på var min politiska hemvist är – så titta åt vänster. Inte alltför långt. Varken vänster- eller högervriden. Har nog ett eget parti i mitt huvud, men under tiden duger Socialdemokraterna utmärkt. Nu till mitt gamla jag, citat: Och BTW har ni roligare av att läsa någon politiker- och basketblogg i Umeå – gör det. Jag propsar inte på uppmärksamhet. Enbart nostalgi.

”…eftersom jag själv blivit headhuntad av en VIP på ABs redaktion. Uppdraget lyder: du får fria händer, handplocka ett antal bloggare till befattningar som gör att den här verksamheten skrider framåt.

Vad vore ett producerande företag utan en boss som verkligen kan det här med produktion? Vad som produceras ska vara underbyggt med så mycket fakta som möjligt. Att det kan vara svårt att hänga med i riktigt alla produkter som erbjuds – gör ingenting. Nej! det är bara att ösa på. Kunderna kommer att ge med sig till slut och köpa hela kittet! Jobbet som produktionschef erbjuds Snilleblixten.

Alla företag med självaktning och ett hum om vad en personalstyrka behöver är friskvård. Vi har vår egen spänstiga sjukgymnast Ister som gillar one-liners och kan ta en ninja-match med vem som helst eller en liten ordduell. Hon kan även om tid medges ge kurser i homestyling och färganalys.

Om denna kloka Islandsmamma fått styra isbitslandet – hade situation sett helt annorlunda ut idag än vad det nu gör. Inga banker hade rasat och livet för den enskilde ö-bon hade sett ljusare ut. Hon vet vad hon talar om och kvalificerar sig galant för jobbet som – ekononomichef. 

Kunder är fina människor och någon som är extremt trevlig borde vara försäljningschef. Någon som kan prata, har humor och kan skojsa till det litet. Det finns bara en extremt trevlig människa på bloggen och det säger hon själv också – försäljningschefsjobbet går till En trevlig tjej.

Självskriven IT-chef blir Virknålen eftersom jag fått för mig att hon är en stjärna på det här med Internet och en kvinna som är flink i det hon gör. Enda kravet är att jag vill ha en egen HELPDESK. Fixar du det – är jobbet ditt!

Det gäller att veta vad man ska satsa på när det gäller inköp, det billigaste är inte alltid att föredra, nej kvalitet ska det vara. Hon är väl insatt i Sahlin-väskor och Reinfeldts-kostymer och jag tror magkänslan är rätt när jag frågar SolnattQ om hon skulle kunna tänka sig att ta över ansvaret för bloggens inköp?

En blogg måste underhållas, trimmas och vara i perfekt shape för att produktionen ska flyta smärtfritt. Han gör ett bra jobb, men det är så med produktionen och underhållet att ibland har man inte riktigt samma syn på saker och ting. Men tro mig; ett väl utfört underhåll är grunden till allt. Det finns ingen annan än Vargen att fråga för jobbet som underhållschef. Vill du ha påökt?

Hon är klok som få. Rättvis, ödmjuk och kärleksfull. En perfekt personalchef – som också har kontakt med högste chefen – styrelseordföranden. Jag har fullgjort mitt uppdrag. Nu får Kyrksyster ta över personalansvaret  för dessa själar.  Jag är övertygad om att hon som vanligt kommer att göra ett utmärkt  jobb.

Sist, men inte minst. Över allas befattningar och arbetsuppgifter kommer den Kvalitetsansvarige att vaka. Han gör ett idogt jobb – vill inte att vårt bloggföretag ska få anmärkningar och därför håller han oss i strama tyglar. Lite skäll har ingen dött av och om det gör att vi skärper oss en smula så har Himlen är trasig mitt fulla stöd.

BS: Vadå? Glömde jag VD-jobbet? NATURLIGTVIS JAG SJÄLV (om jag får sparken kan jag tänka mig att Johan Hakelius kan få bli min efterträdare…:-)

PS!  Jag älskar er! Lycka till! DS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.