QAnon? – hur vrickad är inte världen…

Kollade på TV4-dokumentären Qanon: The Cult of Conspiracy igår, citat: Dokumentärfilmaren Benjamin Zand granskar den högerextrema konspirationsteorin Qanon som tror att USA kontrolleras av satanistiska pedofiler.” Widipedia, citat: ”Konspirationsteorin inleddes med inlägg på internetforumet 4chan, av en användare som kallade sig ”Clearance Q Patriot”, senare känd som Q, i oktober 2017. Användaren påstod sig vara säkerhetsprövad och hade den högsta klassen, Q, hos USA:s energimyndighet som hanterar USA:s kärnvapen och kärnvapenprogram. Användaren postade i forumtråden ”Calm before the storm”, ungefär ”lugnet före stormen”. Forumtråden tog namnet från en kommentar av Trump som han lämnade under ett fotograferingstillfälle med den högsta militära ledningen, en av journalisterna frågade ”vilken storm” och fick svaret ”ni får se”.

I alla fall i dokumentären intervjuar den brittiske journalisten Zand personer som blivit stora namn inom Q-rörelsen. En av kvinnorna (Lowe), när hon får veta att Zand är dubbelvaccinerad mot coronaviruset, känner på hans panna med en metallstav för att kolla om han är magnetisk – för har man tagit vaccinet ”fastnar saker på dig”. Mer eller mindre orimliga och konstiga påståenden verkar vara grunden i QAnon-rörelsen. Allt skapar frågetecken och misstroenden. Att tillhöra Q-rörelsen verkar mera att säga det som är ”sanningar” inom QAnon för att tillhöra gruppen, det spelar inte så stor roll om det är sant – det är tillhörigheten som är det viktiga. Kimberley Lowe säger, citat: Vi är i krig. Vi har haft en planerad pandemi som förstört vårt land och våra företag, för att få oss ut ur kyrkan, för att avbefolka och stjäla ett val…” osv.

Jag tänker var går gränsen för människor behov av att ingå i ett sammanhang – det här är ingenting som medför lycka och harmoni, utan motstridigheter och konflikter. Som hjärntvätt ungefär.

Minns ni scenen här Trump vårdads för covid-19 och gick en kort promenad för att visa upp sig vid en kyrka med Bibeln uppsträckt i handen? Den människa som skapat så mycket oenighet och spridit lögner, avskedat folk på Twitter och hetsat folk till att begå en statskupp. Den personen är hyllad inom QAnon tillsammans med Roger Stone och Michael Flynn. När republikanerna inte längre törs säga emot Q-rörelsen och säga vad de egentligen tycker – ett hopkok av lögner – kommer representanter för QAnon att ta sig in i politiken och skapa oreda. Och det är kanske det som är det egentliga målet? Konflikter och söndring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.