Jennifer Wegerup – än en gång…

Jennifer Wegerup. Har läst hennes krönika i tidningen Resumé från några år sedan där hon beskriver sina arbetsplatser Aftonbladet och Expressen och vad som föranledde hennes beslut att sluta på AB, citat ”Jag tvekade först när Resumé bad mig skriva den här texten, om mina 24 år som kvinna på landets största redaktioner. En kort tvekan, innan det självklara uppfyllde mig: jag är skyldig den där lilla flickan, mig själv, mina döttrar, oss alla, att berätta. Om att vara kvinna i en medievärld där jämställdhet är självklart på ytan men där männen ritat upp spelplanen och bestämt reglerna. Och där den som sig in i leken ger får leken tåla.”

Hon är en briljant skribent Jennifer. Saklig och helt utan känslomässiga utfall. Konkret.

Citat ”Det står en liten flicka på sitt rum där hon byggt en nyhetsstudio. Hon läser upp nyheter. Om ”Ajatållan Kåmejni”, IRA och Maradona. Det enda hon någonsin velat göra är att skriva och jobba som journalist i tidning och tv. Den flickan var jag. Det här är hennes berättelse, min berättelse.”

Som när hon berättar om sin manliga kollega som lägger ut en film på Youtube om Jennifer.

Sedan citat ”Den vår som följde var mitt livs ensammaste. Så en dag, på mitt nya jobb med rum i riksdagen och utsikt över slottet, bestämde jag mig. Det fick vara slut med att vara ledsen. Jag skulle inte vara en av de kvinnor som försvinner, som tystas och tystnar. Jag skulle tillbaka till journalistiken. Efter bara några månader lämnade jag politiken, blev frilans och gick direkt in i jobb för Sky News. När jag läste in nyhetsspeaken och kände pulsen rusa mot deadline steg lyckan inom mig. Jag var tillbaka där jag hörde hemma, dit som flickan i rummet drömt sig. Aldrig mer ska jag låta mig skrämmas bort av mäns ord och handlingar mot mig. Aldrig mer.” Slut citat.

Läs Jennifers krönika i tidningen Resumé – hon är en briljant skribent. Så konkret.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.