Drevet mot Linda Staaf…

Jag hoppas att denna kvinna kommer ut på andra sidan med högt huvud och jobbet i behåll. Som Fredrik Sjöshult skriver i Expressen idag, citat ”

”Ny information som jag nu fått från flera håll sätter Thornbergs agerande i ett nytt perspektiv.

Linda Staaf hamnade i rampljuset i juni 2021 när hon på en presskonferens i Europols högkvarter i Haag tillsammans med bland andra FBI berättar om Operation Trojan Shield där grovt kriminella lurats att använda ett chattverktyg som i realtid avlyssnats av polis.

Genomslaget blev enormt. Plötsligt stod en hög polischef på scen och berättade om framgångar i kampen mot grov organiserad brottslighet.

Linda Staaf fick stor uppmärksamhet men inom polisledningen ska hon också börjat möta motstånd.

Flera personer med insyn berättar hur hon fick order om att inte ta så mycket plats.

Ett skäl till att hon inte längre skulle synas var att uppmärksamheten, fick hon veta, gjort att det uppstått en hotbild mot henne. Det fick hon höra från flera håll men när det ifrågasattes visade det sig att uppgifterna var uppförstorade och syftet med det misstänktes ha varit att hon skulle försvinna från rampljuset.”

Denna masspsykos av elaka kommentarer och sitta på sina höga hästar och ha synpunkter om Staafs moral. Staaf verkar ju ha gjort ett superbra jobb! Men, hon är inte man. Hon är den som är i förhållande till något annat, objektet till subjektet. Först fick hon jobbet och sedan gjorde hon ett fantastiskt bra jobb! En del kan bli sura för mindre. Det verkar i alla fall inte vara hon som legat i buskarna och lurpassat. Det är inte hon som mörkat. Hon gjorde vad varje normal människa ska göra om man blir utsatt för obehagliga händelser – anmäla. All heder till Staaf. Sedan våga sätta sig i Nyhetsmorgon och försvara sig. Tänk, hon är dissad på Twitter, Flashback och alla osociala medier. Jag håller tummarna för Staaf. Go girl!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. brorson

    Tycker det är djärvt av dig att ta ställning FÖR någon i den här härvan. Hon är tydligen bra på att kommunicera utåt, men bevisar det att hon är bra på någonting annat? Det är ju samma sak med hennes högste chef, rikspolischefen. Han är också bra på att kommunicera utåt, men är han bra på någonting annat? Det verkar inte så. Polismyndigheten är ju rena kaosmyndigheten. Alltfler har börjat ifrågasätta vad myndigheten har gjort med alla pengarna, som regeringarna har vräkt över densamma.

    Mest verkar det ha handlat om omplacering av personal, så att kompetens har gått förlorad. En av dem, som kan ha hamnat på en plats, som hon saknat erforderlig kompetens för, är Staaf, och det torde bero på hennes privata relation med Löfving. Som kanske tycker att hon inte har belönat honom tillräckligt, mär hon har lämnat honom och inlett en ny relation med en ännu högre chef, nämligen ÖB. Som har skiljt sig från sin fru sedan 23 år för en 15 år yngre (jämfört med honom själv) och mycket vacker kvinna.

    Det är ju ö.h.t. inte svenskt polisarbete, som har gjort att så många gängkriminella kunnat gripas, utan franskt. Även om svensk polis haft erforderlig kompetens, vilket kan ifrågasäättas efter alla omplaceringar och konsekvenserna av dessa (att kunnig personal har slutat), så har den svenska polisen hindrats av den svenska sekretesslagstiftningen. Men helt klart är att både rikspolischefen Thornberg och Löfving fått för dem farlig konkurrens i konsten att kommunicera från Staaf Såvitt jag vet.kom Staff till polisen som ekonom. Och det hade kanske varit bäst om hon stannat på den posten, som ekonomichef. För sedan hon slutade där, är det ju ingen ordning alls på polisens ekonomi.

    Sin förmåga att kommunicera utåt, har hon nu också visat genom att framstå som oskyldigt offer för något slags patrirarkal struktur. Det är hon kanske. Men jag tycker inte att det som hittills har framkommit räcker för att dra den slutsatsen, varken för eller mot.

    Polismyndigheten är inget särfall. Trafikverket, som bildades genom en sammanslagning mellan expertmyndigheterna Banverket och Trafikverket, är en annan kaosmyndighet, som fungerar sämre och sämre ju mer pengar regeringarna vräker över myndigheten.. Men där har man ju anställt en särskild informationschef, som handhar all utåtriktad kommunikation. En tredje katastrofmyndighet är eller var Folkhälsomyndigheten, som har vållat över 13.000 onödiga dödsfall (som kunnat räddas med samma coronatrategi som Norge) med sitt helt vansinniga experiment med flockimmunitet.

    Inget åtal, trots att anmälan om tjänstefel eller vållande till annans död har gjorts. För många döda för att brott ska kunna misstänkas? Hanteringen av Staaf, oavsett om hon själv varit medansvarig eller ej, är bara toppen på isberget. Att allvarlig röta råder på den högsta chefsnivåerna i den svenska statsapparaten.j

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

      Det är ändå inte rättvist och schysst att fullständigt chikanera en människa som skett i sociala medier när det gäller Linda Staaf. Det är klart att man vill att organisationer ska vara klanderfria, speciellt när det gäller polismyndigheten. Ungefär som att de som verkar inom kyrkan ska ha en hög moral, men man blir ju bedrövad när man läser om vad en del av de katolska prästerna sysslat med.

      Man skulle verkligen vilja veta hur det står till, vad är rykten, påståenden, sanning etc. Inte bara för att få en syndabock, utan för att det ska vara korrekt där uppe i toppen. Man kan bara ana hur det känns att bli förstasidesstoff och få livet uthängt på löpsedlarna. Och alla som kritiserar och pekar hand vänder sällan handen åt andra hållet och synar sig själva.

      Jag tycker det är hemskt (även om jag själv brukar vara sur på Ebba Busch) att man går väldigt lågt. Kanske dras man med i tsunamin av åsikter och kommentarer, men som det exv visade sig i fallet Annie Lööf så har orden betydelse.

      Jag var in och lyssnade en gång på Riks – ”konservativ nyhetsförmedling” på Youtube. Värre smörja får man leta efter. Vad har dom fått för uppfostran egentligen? Nu blev det här lite off topic, men allt hänger ihop på något sätt. Ingen ska dömas i alla fall innan korten ligger på bordet. Sedan kanske det blir hjärter dam, klöver eller spader kung som är högst – om det inte slinker in ett ess som ingen hade trott skulle komma…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.