Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Tävlingar..

Att tävla, individ mot individ, detta är något som arbetsköpare (arbetsgivare) så klart älskar, särskilt i privata vinstdrivande företag. Ju mer vi kämpar mot varandra som arbetssäljare (arbetare) desto mer vinner arbetsköparen på det i form av att vi ökar dennes/dennas vinst för så lite lön som möjligt samt att vi ställer oss mot varandra. Möjligen rapar arbetsköparen (arbetsgivaren) upp några småsmulor åt några individer för att hålla systemet status quo och individerna nöjda. Eftersom en har fått en löneökning "kan" ju alla få det.

Självklart är det inte så. Arbetsköparen har INGA såna intentioner. Det enda arbetsgivaren (arbetsköparen) har för ögonen är att öka sin egen vinst. och levnadsstandard Vi behöver inte arbetsköparen. Vi behöver äga företagen tillsammans! Leve en rättvis socialism! En arbetsköpare jag hade sa till mig att man inte kan få perfekt rättvisa. Struntprat! Arbetsköparen vill självfallet inte ha rättvisa. Hon/han vill leva gott på ditt och mitt arbete!

Än mer intressant är också att arbetsköparna genom tiderna stött rasism! Ni ser säkert mönstret. Söndra och härska återigen. Om vi som arbetare är emot andra arbetare kan arbetsköparna lättare dumpa lönerna!

Vi måste se till att arbetsköparna förlorar sina privilegier (i första hand arbetsköpare för privata vinstdrivande företag med anställda)!

Etiketter: , , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Ibland undrar jag om du är ett så kallat ”troll” när jag läser dina stolligheter. Det närmaste ”perfekt rättvisa” man kommer vore ett fullständigt nyliberalt samhälle, även om jag tvivlar på att detta skulle gå att genomföra rent praktiskt.

  2. Conny Forsström

    Johan Karlsson, HUR kan ett nyliberalt samhälle skapa rättvisa? Vad är den rättvisan baserad på? Jag undrar däremot ALDRIG, jag VET att högersympatisörerna ÄLSKAR orättvisor och parasiterande på arbetarna. Vore intressant om alla anställda i världen slutade arbeta. Då kanske det blev annat ljud i skällan….

  3. Johan Karlsson

    Åh herregud (nej jag är inte religiös)! Därför att i ett nyliberalt samhälle skulle exempelvis arbete grundas på frivilliga överenskommelser och inte korporativa direktiv. Exempelvis: ”Jag behöver få detta arbete utfört, vill du göra det åt mig för denna betalning?” Arbetaren är inte tvingad av någon till något. Även i extremfallet svält eller svältlön skulle den svältande tjäna på att ta jobbet. De som paratiserar är de som anser a-kassa och sjukpenning vara ett bra sätt till gratis försörjning, inte de som erbjuder ett sätt att höja sin levnadsstandard genom att anställa.

  4. Johan Karlsson

    Har du någonsin vänt på resonemanget? Vad skulle hända om alla arbetsgivare helt plötsligt slutade anställa? Vad skulle hända då? Jo vi skulle förflytta oss tillbaks till medeltiden. Då människor levde i livegenskap och kunde skatta sig lyckliga över att ha lyckats äta sig någorlunda mätta ytterliggare en dag. Anledningen till att så inte sker är just att det handlar om en win-win-situation. Båda parter tjänar på det system vi har idag. Däremot kommer det alltid att finnas gnällspikar som anser det vara fel att de måste göra rätt för sig och hellre kräver att de som gör det ska dela med sig.

  5. Conny Forsström

    Johan Karlsson: Frivilligt? FRIVILLIGT? Om alternativet att utföra ett arbete till låg lön åt ägaren av ICA-butiken är svält? Vad tror du man väljer? Tror Johan Karlsson verkligen att arbetsköpare är gudar som vill skapa rättvisa?

  6. Conny Forsström

    Johan Karlsson, om alternativet till att utföra jobb för en svältlön är svält, vad tror du man väljer? Hur skulle det vara ett Utopia att bli tillfrågad om man gör ett arbete för låg lön eller svälter? Det är ju precis så det är idag!!! Att högern sen vill ge sken av att det handlar om ett frivilligt val är ju strunt! Klart jag lär välja LÅG LÖN FRAMFÖR SVÄLT! Men har jag ett val då? Snälla Johan Karlsson! Ditt Utopia är ett Utopia för ett fåtal rika! Ditt Utopia ska jag göra ALLT för att bekämpa då det är en mardrömstillvaro för vanligt folk!

  7. Johan Karlsson

    För många är faktiskt ett arbete till ”svältlön” den enda räddningen från just svält. Att kräva bojkott och liknande av företag som lagt sin produktion i låglöneländer är att tvinga de människor som faktiskt fått en inkomst tillbaks till den verkliga fattigdomen. Miljontals människor i världen skulle skatta sig lyckliga om de fick möjlighet till just det valet. Tyvärr får de flesta aldrig den chansen.

  8. Conny Forsström

    Johan Karlsson: så arbetarna ska vara tacksamma för småsmulor från rikemannens bord? Ska man få gåshud och beundra dessa kapitalister som sänker sig till vår nivå och ger oss ett svältjobb? Knappast!

  9. Mr Cool

    Conny, du har tidigare framhävt Venezuela som det idealiska kommunistiska föregångslandet som du menat att alla skall ta efter. Ber dig rapportera hur läget är där just nu……..

    Jobbar du nu eller är det fortfarande bidragens sötma som råder?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.