Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Hur mycket betalt?

Alla ni högeranhängare, det här inlägget riktar sig till er med en fråga. Ni är ivriga förespråkare av pig-avdraget. Innan jag kommer till frågan kom jag bara tänka på hur jag nånstans läste följande: "högern klagar på bidragssamhället, nu vill man själva skapa ett avdragssamhälle!".

Men till själva frågan nu; hur mycket anser ni att det är värt per timme att få städhjälp? Hur mycket lön ska ni ge kvinnan eller mannen som kommer hem till er och som ni får göra skatteavdrag för? Vilka villkor ska städarna ha? För visst vill ni väl betala dem ordentligt? Visst ska de ha semesterersättning? Anställningsskydd? 

Ni gastar i högan sky om avdrag..men hur ser ni på de som ska städa hos er gällande villkor?

Etiketter: , , , , ,

9 kommentarer

  1. Uffe

    Vad säger kollektivavtalet? Oavsett vilket belopp som gäller där tycker jag det borde vara en vettig utgångspunkt.

    Jag vill dock påpeka att jag inte är en ”ivrig förespråkare” av pigavdraget. Jag tycker det vore bättre med ett och samma skatesystem för alla tjänster, oavsett vad det gäller och oavsett vem som köper tjänsten.

    Det jag tycker är lite märkligt i debatten runt RUT-avdraget är att S vill avskaffa just RUT-avdraget, men vill behålla ROT-avdraget. Varför det enda men inte det andra? Jag tycker det vore ärligare att antingen behålla båda eller inget.

  2. Emily

    Hur mycket anser du själv? Vad är skillnaden mellan att städa hemma hos någon och att städa exempelvis en skola? För dig alltså? På vilket sätt har de med ”pig-jobb” det sämre? För det måste ju vara det du tror (vet?) eftersom du ställer de här frågorna? Är det färre företag med kollektivavtal inom ”pig-branschen” och var det i så fall bättre när marknaden var svart?

  3. Bröderna Gidlöf- Leif talking

    Dt är inte lönt att svara på dina frågor. Förmodligen kommer väl vk att stänga ner den här bloggen som de gjorde med den där sverigedemokraten.

  4. Oscar

    En anonym företrädare som du ”conny” me tydlig (sd) vinkel. Skrämande att du skriver att du är socialist när du i själva verket verkar tillhöra de främlingsfientliga, med tanke på hur sablar ner på regeringens invandringspolitik.

  5. Conny Forsström

    Till sign Oscar och Bröderna Gidlöf..HUR och VAR och med vilka slutsatser kommer ni fram till att jag skulle sympatisera med SD? Helt obegripligt! Jag är emot SD, på samma sätt som jag är emot högern. Jag vill ha en demokratisk socialism.

  6. Caj

    Du verkar ju gilla och debattera.
    Gå in på Facebook ”Valet 2010 Dalarna”
    Några riktigt blåa Moderat politiker debatterar. EX.
    ”Vänsterexperimentet tror att offentliga sektorn kan finansiera sig själv, vilket vore som att försöka lyfta sig själv i håret. Offentlig sektor får pengar från skatt. Skatt kommer av att människor arbetar. RUT gör att fler arbetar. Således bidrar RUT till ökade resurser för offentlig sektor. De pengar vänsterexperimentet önskar ”satsa” i välfärden är således ett underskott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.