Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Högern vill sänka lönerna..

http://blogg.vk.se/conny/2010/05/01/sanka-loner-med-halften-och-annat-som-borgarna-vill-gora-169149/#kommentarer

Officiellt säger man det i kommentarer till ett blogginlägg jag skrivit. Ärligt är det, det får jag säga. Men vem gagnar det att en del människor ska leva på svältgränsen? Har de rika en plan som innebär att om jag accepterar ett antal "hund-år" så får jag jättehög lön? Självklart inte. Men tanken att jag KANSKE KAN bli rik ska alltså bidra till att jag accepterar oerhört låga löner om jag är ungdom. Vad är det högern egentligen säger? Säger man att alla ska ha rätt till drägliga levnadsvillkor? Nej! Det man säger är att om individen arbetar stenhårt så KANSKE KANSKE…OM arbetsköparen är välvillig så ska arbetssäljaren (arbetaren) få sin lön höjd. Har de rika en plan så att alla ska få det bättre på det här sättet?

Nej mina vänner, de rika, kapitalägare och ägare till vinstdrivande privata företag vill enbart bli rika själva. Men det är klart, om vi proletärer TROR att vi alla kan bli rika så accepterar vi också att slava för dessa bemedlade.

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. Isak

    Nä, du har rätt conny. Vi höjer istället alla skatter vi kan hitta så att ALLA får det sämre. Utom just bidragsberoende som du conny. För jag antar att du går på bidrag då du hinner blogga och kommentera så mycket.

  2. Uffe N

    Conny: du får tycka vad du vill om mig och mina kommentarer, men du kan inte ta mig för ”högern”. Politiskt hör jag hemma där, men gör mig inte till talesperson för annat än mig själv.

    Och för dig som hör hemma på vänsterkanten kan jag komma med ett boktips: http://www.amazon.co.uk/Spirit-Level-Societies-Almost-Always/dp/0141032367/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1266256573&sr=8-1 . Boken bevisar tydligen att samhällen med mindre klasskillnader leder till bättre liv för medborgarna (eller något liknande, det var ett tag sedan jag läste om boken).

  3. Emily

    Du kan inte utläsa vad ”högern” vill utifrån en kommentar i din blogg. Det säger ju en del om hur välgrundade andra påståenden du kommer med kan vara.

  4. Uffe N

    Låt mig ställa en fråga till dig.

    Du gillar inte MRs idé på låga ungdomslöner och medföljande (stora) löneökningar när ungdomarna får mer erfarenhet och kan bidra till arbetslivet. Så långt är jag med. Men vad gillar du då tanken på att alla som har samma yrke, oavsett hur länge de jobbat inom exakt samma yrke, skall ha samma lön?

    Bilmekanikern med 45 års erfarenhet har samma lön som grabben som slutade på gymnasiet i förra veckan! Du säger det inte rakt ut, men det är en mycket möjlig tolkning av din aversion mot MRs idé!

  5. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2010-05-07 22:21)
    Jag har inga åsikter om dig som person eftersom jag inte känner dig. Men jag tror att samhällen som är mer jämlika främjar bättre mående hos invånarna. Jag vill säga att jag respekterar dina kommentarer då de håller sig på en saklig nivå. Jag må inte hålla med om den politik du förespråkar men tycker det är glädjande att inte bli personligt angripen för mina åsikter.

  6. Conny Forsström

    Svar till Isak (2010-05-07 22:09)
    Återigen ett borgerligt angrepp på min person, men Isak, jag har jobb. Punkt, amen och vad man nu kan säga. Har du något annat argument?

  7. Mr Cool

    Det Conny inte verkar förstå är att de produkter vi köper är behäftade med faktiska produktionskostnader såväl som lönekostnader. Ju högre lönekostnader desto dyrare produkter. Framgångsfaktorn ligger i att kunderna köper produkten/tjänsten och gör de inte det så återstår nedläggning och arbetslöshet. Conny själv väjer säkert det mest kostnadseffektiva alternativet då han själv är konsument och då finns inte ordet solidaritet längre. 6- timmars arbetsdag med bibehållen lön innebär ett påslag utgörande minst 20% i lönekostnader. Notera också att Venezuela nu har skräpstatus på sin ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.