Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Kort, koncist och sant!

"Ingen tackar nej till mera pengar att spendera, men allt för många glömmer varifrån dessa pengar måste tas." Citat ur K-G Sjöströms blogg.
 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Mr Cool

    Kloka ord Conny så därför måste bidragsivrarna som hela tiden vill ha mera förstå att andra får betala detta via skattsedeln. Dom kallar detta solidaritet att leva på andras arbete.

  2. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2010-07-04 16:52)
    Det är nämligen lätt för allianspolitikerna att locka med mer pengar i börsen, på bekostnad av välfärden, som vi gemensamt ska betala. Men hur går det att betala den när det inte är ”coolt” att betala skatt?

  3. Mr Cool

    Conny, ekonomi är klart din sämsta gren. Att sänka skatterna ger folk mer i plånboken vilket genererar konsumtion och därmed ökade arbetstillfällen utan att vara särskillt inflationsdrivande (du vet det där riksbanken höjer och sänker räntan för att påverka). En löneökning däremot gör allt vi producerar dyrare och försämrar Sveriges konkurrensförmåga efterom kunderna väljer andra och billigare produkter samt tjänster (mycket inflationsdrivande). Sosseregeringen har över tiden desperat försökt bibehålla konkurrenskraften medelst devalveringar vilket saknar betydelse för de som lever på bidrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.