Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Slagsida åt höger i MEDIA

Och det är kanske inte så förvånande med tanke på att 80% ägs av högern. Men vad det gör med demokratin kan man undra. Hur ofta framställs Sahlin och de rödgröna negativt i media? Hur ofta framställs Reinfeldt och alliansen negativt i media? Kom igen, inte ens ni som är höger kan väl förneka att det råder en slagsida höger inom den mediala rapporteringen.

 Så här inför valet blir det svårt för den som inte har så mycket kunskap, att filtrera igenom mediabrusets högerlovsånger p.g.a. denna retoriska slagsida. Så högern har media som hjälp att vinna valet (ett i sanning kraftfullt vapen). Tyvärr har många inte fått lära sig att vara skeptiska (eller kanske inte har tid att fundera över vad som rapporteras) och därmed sväljer man "informationen" med hull och hår. 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. U

    Jag tror att jag läst samma debattinlägg som du. Det besvarade dock inte hur media bör bete sig. Till exempel: Om Alliansen gör bort sig fem gånger under en given tidsperiod och de röd-gröna tio, skall media då förtiga fem rödgröna incidenter eller fabricera fem som tillskrivs alliansen för att det skall bli ”rättvist” i extremvänstertappning?

  2. U

    Ok. Då tar vi, som du föreslår, Mona och Fredrik som exempel. Ska media tiga om Monas snedsteg eller fabricera historier kring Fredrik för att det skall anses ”opartiskt”?

  3. Conny Forsström

    Svar till U (2010-09-14 21:41)
    Vad jag föreslår är att man borde skriva lika mycket om partipolitik som i Reinfeldts fall. Är det inte konstigt att man t.ex. fortfarande tjatar om Toblerone (15 år sen!!) eller Ohlys bakgrund, och detta i en valrörelse medan Reinfeldt slipper sådant? Ser du inte ett mönster i det? Kan du i alla fall inte hålla med om att det försämrar människors chans att få balanserad information om vad BÄGGE block vill göra med Sverige i framtiden? Eller är det helt i sin ordning att den ena sidan smutskastas medan den andra inte utsätts? Bättre att ge väljarna en chans med saklig information om politiken.

  4. Mr Z

    SVD har gjort en lista på 15 punkter som benämns ”Rödgrön kampanjkollaps” http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/rodgron-kampanjkollaps-hela-listan_5326311.svd Här tas det upp en mängd olika saker som på ett eller annat sätt säkerligen påverkat opinionen negativt för oppositionen. Frågar dig Conny om det är medias fel att de röd-gröna vid upprepade tillfällen gör självmål? Helt objektiv rapportering lär vi aldrig få, men DN:s valfläskkoll känns ändå ganska objektiv, där de granskar politikers uttalanden från båda blocken.

  5. Mr Z

    ”Eller är det helt i sin ordning att den ena sidan smutskastas medan den andra inte utsätts? Bättre att ge väljarna en chans med saklig information om politiken.” Hur tycker du Conny att du informerar väljarna genom din blogg? Du ägnar dig själv åt att ensidigt smutskasta den ena sidan, medan den andra inte utsätts. Ger du dina läsare möjlighet till saklig information genom de inlägg du gör på din blogg? Hur stor andel av dina 120 inlägg har handlat om konkreta saker som vänstern vill göra för att skapa ett bättre samhälle?

  6. Mr Z

    Jag är medveten om att du inte är någon journalist Conny, men du undvek återigen att svara på mina frågor, vilket också var det förväntade. Det är lätt att smutskasta de med en annan åsikt, men desto svårare att komma med egna konkreta förslag. Jag noterar också att du även undvek att kommentera listan över de misstag oppositionen gjort under valrörelsen. Medierna har inte agerat objektivt under denna valrörelse, men även om de skulle ha gjort det ändrar det inte det faktum att oppositionen har gjort en mängd ogenomtänkta utspel som påverkat dem negativt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.