Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Jobbcoacherna – ett dyrt fiasko!

Efter att ha hört om diverse bluffmakare i branschen, ska bespara er exempel för ni har säkert också sett medias reportage om detta, så torde även den mest inbitna alliansstödjare inse att coacherna är ett fiasko som måste avskaffas och det nu! De gigantiska summor som coacherna får kan istället gå till utbildning, till gröna satsningar på infrastruktur m.m..

Men sin vana trogen så vägrar borgarna inse att arbetslöshet inte beror på individen..arbetslösheten har sin grund i strukturer, alltså i korthet den förda politiken. Men tanken från borgerligheten är så klart att föda en massa ohederliga coacher, att det kostar en massa pengar och inte minskar arbetslösheten är en bisak tycks högern resonera.

Inom högern snackar ni gärna om bidragsfusk, vad representerar då dessa charlataner (jobbcoacher) som sysslar med healing, tarot-kort och diverse andra aktiviteter? Tror ni på allvar att sådant ger jobb åt arbetslösa? (Jo, coacherna har i alla fall jobb..och de kan skratta hela vägen till banken!) Här kan vi snacka bidragsfusk på hög nivå (eller kanske låg nivå)!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Uffe N

    Jag håller med dig i din kritik av jobbcoacherna, men inte i din beskrivning av anledningar till arbetslöshet: jag tror bilden är lång komplexare än du skriver här. Visst har den förda politiken en påverkan på arbetslösheten, men det har också konjunkturläget, individers förmåga/vilja/möjlighet att ta de arbeten som erbjuds, företagens förmåga/vilja/möjlighet att anställa de som söker jobb hos dem. Det finns säker fler faktorer som påverkar arbetslösheten, men just nu kommer jag inte på fler.

  2. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2011-02-26 10:55)
    Bilden är komplex, det instämmer jag i, men högern ser individen själv som den största orsaken till arbetslöshet och det är en nästintill brottslig förenkling (för att uttrycka mig väldigt milt!). Coacherna är ett resultat av denna naiva ”tro” på att det är individens fel att den är arbetslös.

  3. Lisbet Olofsson

    Jobbcoacher är bra för de får den enskilda individen att tänka till och få igen sin personiga identitet. Finns det inga jobb att coacha till är det ju rätt svårt eller hur?
    Sedan att det finns vissa coacher som inte är lämpiga,,,ja vad ska man säga om det – trist,

  4. Conny Forsström

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-02-26 11:30)
    Jo, möjligen som ett komplement kan coacher vara bra..möjligen..för självkänsla och såna saker. Men borgerligheten ser dessa coacherna som saliggörande och jobbskapande. Som du säger kan man inte coacha till jobb som inte finns. Ändock envisas högern med att jobben finns och att det är individen det hänger på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.