Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Fult att tjäna pengar!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13824714.ab 

Det finns tillfällen när det är YTTERST fult att tjäna pengar  (jag pratar förstås om företagsägarnas pengatjänande i länken ovan). Normalt sett hör man ju hur högeranhängare alltid pratar om att man aldrig någonsin får hävda att det är fult att tjäna pengar. Vad säger ni nu?

Att ett mäktigare fack behövs är uppenbart. Arbetsgivarna inom privat vinstdrivande näringsidkande kommer aldrig att självmant spela schysst.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Uffe N

    Jag tycker inte det är fult att tjäna pengar. Det är sättet som pengarna tjänas på som kan vara fult, till och med olagligt.

    I just detta fall verkar någon chef ha satt i system att betala för lite lön. På tok för lite lön. Men med tanke på källan (en artikel i Aftonbladet) vill jag inte säga mer än så, då min uppfattning om Aftonbladet är att de trycker vilken smörja som helst, bara den säljer tidningar.

  2. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2011-10-23 20:40)
    Förutom att det, som du påpekar, är olagligt så undrar jag hur man kan leva sitt liv i godan ro och veta att man för sin egen lyx bokstavligen låter andra arbeta som slavar.

  3. Uffe N

    För egen del kan jag inte tänka mig själv betala för lite i lön till mina anställda. Men tydligen finns det de som inte har den spärren. Jag betalar nog hellre en bra lön och har anställda som kommer till jobbet med ett leende än tjänar mer pengar själv och har anställda som inget annat vill än hitta ett annat jobb.

  4. Uffe N

    Ett litet tillägg till min förra kommentar: jag är inte idag företagare, men funderar på att starta ett företag. Om det blir av så kommer jag inte att ha anställda på bra länge.

    Men om jag startar företag kommer jag att vara verksam i en bransch där kunskap är det centrala: vem som helst kan inte göra jobbet. Därmed blir personalen inte lätt att ersätta, och det är bättre för mig att ha anställda som är nöjda med sin lön (och andra anställningsvillkor) än att konstant leta efter ny personal.

    Jag inser att det skulle vara radikalt annorlunda om jag istället hade ett företag inom en bransch där de anställdas kunskap inte är så viktig: tex snabbmat och städning. På några få dagar skulle de anställda ha kunnat bli självgående på jobbet, och inom ett år skulle de kunna allt. Personalen kan då inte komma med för höga krav på lön/annat utan att företaget (och därmed de själva) lider av det, då det lär finnas många konkurrenter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.