Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Filippa opererad

Läser att fru Reinfeldt är opererad och nu ska bli SJUKSKRIVEN I TVÅ VECKOR. Vad är det för trams? Arbetslinjen gäller! Det finns säkert något på jobbet som hon kan utföra utan att anstränga sig, sittande eller liggande beroende på var hon opererat sig. Inget hemmamys här inte, alla ska jobba!

Kan hon inte utföra jobb på sin nuvarande arbetsplats så ska hon prövas mot hela arbetsmarknaden, arbetslinjen gäller! Sjukdomar är ju avskaffade av alliansen numera.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Svar till Edward Riedl (2012-02-22 18:50)
    Lika osmakligt som att tusentals människor utförsäkrats och lika osmakligt som att ditt partis politik tvingat cancersjuka att jobba. Inlägget är ironiskt menat och vill väcka frågor, om än på ett provokativt sätt. Min vän som är utförsäkrad har mat i två veckor när hon fått sin ersättning..sedan svälter kompisen mer eller mindre. Hur osmakligt är det vill jag fråga dig?

  2. Conny Forsström

    Inlägget är faktiskt ironiskt menat. Jag unnar Filippa Reinfeldt att vara sjukskriven, precis som alla ska ha rätt till det när man är sjuk. Men drar man arbetslinjen till sin spets, vilket vi många gånger nu sett alliansen göra, då kan det bli ganska galet, vilket blogginlägget på ett ironiskt och provokativt sätt ville illustrera.

  3. Arbetare

    Ja, det är den förda politiken som är osmaklig och som ger konsekvenser som en förblindad moderat absolut inte vill se! Det kan ju störa den finkänsliga sinnesfriden!!!

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Jag håller med, för visst ska alla behandlas på samma sätt, ingen undantagen? Man får ju höra den ena skräckhistoren efter den andra. Som den där killen med långt gången ALS som dom prompt skulle ha ut på arbetsträning… nä fy f-n säger jag.

  5. Conny Forsström

    Att flera kommentarer här upprörs över regeringens sätt att behandla sjuka är inte konstigt eller någon nyhet. Istället för att kort och gott avfärda åsikterna som kommer fram som osmakliga, så borde allianspolitiker ta på allvar det som via ilskna kommentarer, och för all del provokativa blogginlägg, faktiskt är en folklig reaktion på hur denna allians behandlar landets sjuka.

    Men att behandla ilskna reaktioner som osmakliga är förvisso lättare än att verkligen göra något åt att människor hamnar mellan stolarna, eller vad säger du Edward Riedl?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.