”Iskall klimp”

Googlar på nätet efter köttsoppa med klimp och får veta att en viss "fru Karlsson" infödd umebo (för ett antal år sedan) lärt ut recept på iskall klimp som "ska serveras bredvid i en karott",

Är det något bekant för er eventuella bloggläsare?

Minns mitt första försök att göra denna helt nödvändiga ingrediens i en köttsoppa.Följde förstås recept och allt såg ganska bra ut tills maken tagit sin första tugga och tittat upp på mig med en besynnerlig blick…

Klimpen fullkomligen smälte i munnen..!

Sedan dess har jag inte vågat mig på denna extravagans…Kan säga att det är många år sedan nu.

Både mor och svärmor äro döda sedan länge – men ikväll…IKVÄLL ska det ske!!!

Klimp ska vara fullständigt buljong-inkokt och seg och motvillig som en palt, eller hur..?

Rätta mig gärna och ge mig tips!

Tack på förhand!!!

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag vet inte hur du gör klimpen, det finns säkert otaliga sätt och recept, själv tar jag ett ägg, salt, en skvätt med mjölk (typ 2 msk) sedan matar jag på med vetemöl tills smeten nästan går att ta med fingrarna, den blir det lite tuggmotstånd i. Kall klimp, har jag inte hört talas om. Hoppas du lyckades!

  2. Birgitta Johansson

    Helena: Så sant! Man ska väl testa! Så säger också dottern till den som fick receptet – till den Luleå-kock som vänligt men lite frågande ställer sig till den framställningen.
    Jag vågade inte vara så nyskapande i afton. Klimpen blev ganska bra om än lite spretig och inte så moln-rund som jag minns den. Den lades i den HETA köttsoppan och maken och jag var tvungna att ta en nap efter maten p g a vi blev så mätta!Tack för kommentaren!
    Maria: Tack för både kommentar och råd!!! Jo jag gjorde som du nu beskrivit (hittade Luleå-kockens tips som överenstämde med ditt…)och det blev riktigt bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.