Putins knytnäve ska inte tolereras en dag till

Det var inte ett varnande finger Putin lyfte under den tidiga morgonens tal. Det var en varnande knytnäve. ”Resten av världen – lägg er inte i. Om ni gör det så kommer det att bli direkta konsekvenser ni aldrig varit med om i historien. Vi är redo”.

Det är krig i Europa. Och Putin står för allt ansvar.

Hur kommer det sig att vi har ledare som Vladimir Putin i världen, som sitter på makten under många år, som bit för bit inskränker människors rätt till frihet, och som inte blir stoppad i tid? Och nu sitter vi här med ett fullskaligt krig där på några timmar en handfull människor har offrats. Ryssland har laddat för detta i många år. Nu ska Putin äntligen få visa sina artificiella muskler på riktigt. Det spelar ingen roll om oskyldiga människor dör, om konsekvenserna för det ukrainska folket blir enormt lidande i år framöver. Han lyckades ta sig till tronen och har gjort det näst intill omöjligt för det ryska folket att välja bort honom.

Vi ska sträcka ut våra händer mot det ukrainska folket. Människor kommer att söka skydd och det ska vi ge dem. Vi ska som stat göra allt i vår, och i våra samarbetspartners, makt för att hindra vapenanvändning som skulle sprida konsekvenserna ännu mer.

När Putin säger: ”Resten av världen – lägg er inte i. Om ni gör det så kommer det att bli direkta konsekvenser ni aldrig har varit med om i historien. Vi är redo”, vill han visa den knytnäve av järn han tror är det ultimata tecknet för en stark ledare. Är det kärnvapen han syftar till?

Nu ska den demokratiska världen visa ryggrad. För det ukrainska folket, för resten av världens folk och för framtidens ledare. Krig är aldrig lösningen om syftet är att värna sin befolkning. Aldrig.

3 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Mp vill inte att vi ska hjälpa dem med vapen. Om ingen gjorde det, skulle de ju inte kunna försvara sig. Mp:s idiotiska naivitet är farlig och visar hur olämpligt detta parti är i dessa tider.

  2. Bergis

    MPs knytväve mot vanliga svenska löntagare som inte kan eller vill cykla en mil till jobbet tidigt på morgonen i -25 graders kyla på en elcykel när inga bussar går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.