”Ukrainian girl” har ökat på Pornhub sedan 24 februari

Ingen tjänar på kring. Verkligen ingen. Och så finns det sedan tidigare sårbara grupper som drabbas än värre. Detta utnyttjar vissa människor.

Sedan kriget bröt ut 24 februari har vissa sökord ökat på en av världens största porr-hemsidor Pornhub, med 120 miljoner användare dagligen. ”Ukrainian” och ”ukrainian girl” är sådana ord. Enligt Google trend är också ”ukrainian porn”, ”ukrainian teen porn” och ”ukrainian porn star” sökningar som ökat den senaste veckan. Detta skriver Göteborgs-Posten.

Kriminologen Nina Rung skriver också om detta på sin Instagram. Utan att jag kan garantera att detta är 100% sanning så är det mycket relevant att diskutera fenomenet. Vare sig det handlar om att det finns män som tänder på kvinnor som är på flykt från krig, eller om att det finns porrproducenter som utnyttjar människor i kris är detta ett fenomen som är slående i bekämpningen av sexhandeln.

Människor som blir sexuellt utnyttjade är väldigt ofta människor som redan har ett svagt nätverk omkring sig, som redan till viss del är nedbrutna eller befinner sig i en svår ekonomisk situation. De som behöver människor att handla med, att producera porrfilm med eller att utnyttja för egen njutning, funderar inte en minut på hur de förstör en annan människas liv. Förstör för alltid.

Och vare sig en sitter vid sin dator och runkar till en bild eller video på en person i det krigshärjade grannlandet, eller producerar porrfilm, så bidrar en till den värld som växer, och växer. Gränser skjuts fram. Om det var en 18-åring på bilden i går, så kan en 16-åring vara nästa gräns att gå över. Den här världen är så lättillgänglig, bara ett par knapptryck bort för att beställa just en ukrainsk tjej att titta på. Som ska vara 18 år. Eller, nej föresten, 16. Idag. I morgon kanske 14. Det något oerhört sjukt i att tända på maktlöshet.

7 kommentarer

 1. arbetare

  Har personligen aldrig ens varit in på Pornhub men det förefaller som om journalisterna på Göteborgsposten och Nina Rung är både storkonsumenter av nätporr och frekventa gäster på denna Porrsida , jag menar , hur skulle de annars komma på tanken att undersöka något sådant ?

  Vissa människor har helt klart för mycket tid över och borde skaffa sig ett riktigt jobb .
  Och ett liv .

  • Emma Lindqvist (inläggsförfattare)

   Om vi inte skulle granska fenomen som vi vill bli av med, hur skulle vi då veta att de existerade? Menar du till exempel att det inte är relevant för journalister att undersöka Putins bankaffärer om man vill se var han får pengar till kriget från?
   Jag har aldrig undersökt Putins bankaffärer. Jag lägger min tid på annat. Men jag är verkligen glad att andra gräver i det, för jag vill verkligen att Putins makt minimeras så fort som möjligt. Menar du på allvar att du tycker att journalister bara ska granska sånt de gillar och tycker om? Då är all journalistik lönlös. Vilken oerhört hemsk tanke.

   • Arbetare

    Vi vet redan var Putin får pengarna ifrån , gas och oljeaffärer med ett aningslöst Europa som avvecklade sina kärnkraftverk utan att ha någon fungerande ersättare först .

    Putin fick bra avkastning på de miljoner han pumpade in i miljörörelserna runtom i Europa och USA .

    Ditt eget parti hade väl fingrarna i syltburken också enligt avslöjanden i bla aftonbladet ????

    Journalister granskar sällan saker som inte stämmer med deras egen eller uppdragsgivarens agenda .

    Se bara på den totala tystnaden kring alla gånger Trump , Putin , Orban eller någon annan icke vänsterliberal ledare visat sig ha rätt i sak även om det de sagt verkat osannolikt.

    Angående porrstoryn så anser jag att hela den branschen är moraliskt skev och inte ska få gratisreklam på ledarsidor och löpsedlar .

    • Emma Lindqvist (inläggsförfattare)

     Men du tycker inte att Trump, Putin och Orbans politik är så skev så att de inte ska få ”gratisreklam” på ledarsidor? Du tänker att att journalister som granskar porrbranschen har något typ av intresse för att göra ”reklam” för den branschen?
     Vi ser olika på journalistikens uppdrag. Det blir tydligt.
     Journalister skriver om Putin, och de skriver om porrbranschen. Och om mycket annat. Och vi ska vara otroligt glada så länge journalistiken är fri, i motsättning till Ryssland och Ungern. Där kan man snacka om styrda journalister.

 2. Gunnar F.

  Finns många som ekonomiskt tjänar på krig!
  Rockefeller lade grunden till sin förmögenhet på krig, Wallenbergarna har också tjänat pengar på krig mfl.
  Vapenindustrin är ett annat exempel, finns nog en hel del svartabörsen hajar som tjänat en hel förmögenhet också osv.

  • Emma Lindqvist (inläggsförfattare)

   Jag tänkte främst på att befinna sig i ett krig. Men visst finns det människor som tjänar pengar och makt på att det pågår krig i ett annat land, och som blir hjältar för att de bistår länder i krig. Inte minst en rad amerikanska presidenter.
   Men om man pratar om att tjäna på riktigt, trygghet, långsiktighet och god nattsömn, så tror jag inte heller de tjänar på det.

   • Gunnar F.

    En god natts sömn förlänger livet.
    Det får mig att tänka på de senaste amerikanska presidenterna Bush d.ä. 94 år Reagan 93 år Carter 97 år lever.
    Så om man skall utgå ifrån, att tid på jorden som värdefull,så verkar dem tjänat över det normala, trots allt som ligger dem i fatet.
    Så…….
    😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.