En Fattiglapps funderingar

Stannar hemma…

Solen skiner så skönt ute. Man skulle ha varit på Nydala nu… Men hur katten tar man sig dit när man inte äger en cykel, glöm att ha råd att köpa en. Ta bussen? Biljetten kostar vad jag kan få två middagar för minst. Har jag råd med det? Nej absolut inte! Åka buss, det är en lyx det… Såå det blir att sitta hemma och ugglan. Nog kunde Lennart Holmlund & Co åtminstånde ha pensionärs rabatt på bussarna. Ja även för oss sjuk pensionärer med. Men ska väl sparas till deras löner…

Bitter? Nej men sur! Jag räknade snabbt ihop att jag har betalat över en miljon i skatt på dom här åren. Har inte råd att hämta ut min medicin, glöm att ta på avbetalning om du har en betalnings prick! Gå till läkarn behövs 2 månaders planering av mat och räkningar att planera om du inte har frikort. Åka buss nej då får du avstå maten den dagen. Är det rätt? Är det så vårt samhälle ska vara?

Regeringen talar så vackert om att det finns inga klyftor i samhället. Vilken planet lever dom på? Inte här ibland oss dödliga iallafall. Jag skulle vilja se dom leva mitt liv i en månad. Att ha 600 kr/månaden till mat, hygien, tvättmedel, läkare, medicin etc varje månad. Tror inte de skulle palla mer än ett par dagar.

Drar för persiennerna för fönstren för att slippa se solen och då kanske önskan om att ligga på en sandstrand försvinner…

2 kommentarer

  1. Fattig sjukpensionär

    Känner precis som du…ner med persiennerna och krypa långt under täcket.

    Är själv sjukpensionär, maken låg inkomsttagare och vi har BARN som får en fruktansvärt tråkig sommar.
    Har inte råd att åka på semester, inget tivoli eller dyl.
    Har inte ens råd att gå och köpa mjukglass till dom eller ett badhus besök 🙁 för då räcker inte pengarna till mjölk.

    Barnen frågar när vi ska kunna åka utomlands som deras kompisar, när dom ska få senaste modellen av mobil, nyaste spelet till x-box osv.
    Känns fruktansvärt att säga nej hela tiden men är iaf glad att jag kan servera dom ett riktigt mål mat om dagen än så länge.
    Det är den 6:e i dag och vi har redan slut på pengar,en tuffare månad än vanligt pga oförutsedda utgifter som måste betalas.

    Regeringen kan få byta med oss ”fattiga” en månad och sen skulle det vara kul att höra vad dom säger.
    Går man till soc så får man till svar att man ska spara….. men av vad ??

    Och folk som säger att det inte finns fattigdom i dagens Sverige, dom vet inte mycke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.