En Fattiglapps funderingar

Hjälpa varandra att bo på landet….

Tänk att få bo ute på landsbygden i ett litet hus med en liten jordplätt där man kan sätta lite potatis och mörötter, plocka vinbär på hösten. Vilken dröm. Sitter och drömmer mig bort på annonser på hus som är till salu. Fina gamla hus som står tomma, många verkar i det närmaste övergivna. Tror inte de plockar ur alla möblerna just bara för fotograferingen till säljes annonsen.

Tänk att få bo i ett sånt litet hus. Kanske har några hönor som värper ägg… Då hade man både ägg och kött. Vara lite själv ,försörjande. Tror nog många är beredda på att lämna stan bara de hade ett ställe att bo på. Men köpa ett hus är omöjligt för oss… Men tänk om folk gjorde så att istället lät huset förfalla, för det gör det när ingen bor i det, låter någon bo där, se till det och istället för en hög hyra, måla på huset och fixa och hålla ordning i trädgården. Landsbygden skulle leva upp, bya handeln skulle få fler kunder, skolan kanske räddas etc. En kedjereaktion… Många byar håller på att utarmas, hus står tomma och folk längtar iväg ifrån stan… Varför inte hjälpa varandra?

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.