UFC-bloggen

UFC-blogg

Då var det dags för mig att köra igång en UFC-blogg här på vk.se. Tanken är att fokus kommer att ligga på Umeå FC, men att även övrig länsfotboll kommer inblandas mer eller mindre.

Vem är jag som bloggar då?
Jag heter Emanuel Otterhall, har precis fyllt 18 år och går andra året på naturvetenskapslinjen på Minerva gymnasium här i Umeå. Har spelat fotboll själv sedan 6 års ålder, med undantag för de två senaste åren då jag varit tränare istället. Nu är jag dock åter på planen i Ersmarks U-17/U-19, eller vad det nu ska kallas.

Innan jag började spela fotboll i 6-års hade jag knappt rört en boll, men ganska snabbt utvecklades ett enormt intresse för både fotboll och ishockey. Något år senare fastnade jag i Sports Interactives fotbollsmanagerspel Championship Manager, numera Football Manager. Det intresset är något som även det har utvecklats och numera har jag ett delansvar när det gäller den svenska scoutningen till spelet. Jag tror att det var via "CM" som jag fick upp ögonen för Umeå FC då jag såg min kompis brorsa spela med dem. Vem ville inte göra sitt lokala lag till världens bästa liksom? Hem for jag och körde igång med dem själv.

Här började jag även följa UFC i verkligheten, jag var kanske 9 år. Men det var sällan jag kunde se några matcher, så det blev inte mer än några strömatcher på den tiden. Sedan 2004 har jag dock sett de flesta matcherna och utan tvekan har man starkast minnen från kvalet mot Enköping 2005. Förhoppningsvis ska man få uppleva sådana känslor snart igen, kanske redan i höst?

Utan att vara allt för optimistisk har UFC absolut ett spelarmaterial för en topplacering, men om det ska räcka till avancemang redan i år återstår att se. För ni som har möjlighet rekommenderar jag att åka till Gammlia redan ikväll för att se UFC spela mot Sollefteå klockan 17.30. Personligen missar jag matchen på grund av egen träning. På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.