UFC-bloggen

Total utklassning på vallen!

Äntligen kom det totala målkaoset jag väntat på under försäsongen, 8-1(!) mot Anundsjö. Men var det på grund av att UFC spelade riktigt bra idag? Njaa..

Visst var UFC klart det bättre laget, men det var nog mest på grund av hur Anundsjö spelade som man kunde dra iväg med så många mål. Att ge vindsnabbe Rikard (Betsele) Eriksson såna ytor att löpa på som han fick resulterar i riktiga farligheter, det vet vi sedan tidigare. En gång är ingen gång, men han fick ju chans på chans, och förvaltade dessa väl. Killen gjorde ett tvättäkta hattrick under 10 minuter i första halvleken, det är stort! Riktigt roligt att Rikard visar att han är tillbaka igen efter fjolårets skadebekymmer.

Erik Lundström imponerar bara mer och mer på mig. Vilka delikatesspassningar han slår gång på gång! Jag räknade inte, men nog fick han åtminstone minst en assist på sina fina djupledsbollar. Här har UFC verkligen en kille som kan slå de avgörande passningarna. Hans centrale mittfältskollega Sasha Hakami gjorde också en bra match, det är den här typen av teknisk fotboll han ska spela.

Det som bekymrade mig mest var att några var tvungen att stiga av pga känningar, Magnus Henrysson och Jonas Nilsson. Lägg därtill alla andra på skadelistan. Hur går det för exempelvis Olle Andersson och Adam Chennoufi?

Ni som var på Gammlia kanske undrade varför nr 34 Hampus Wallgren inte liknade sig själv, det var för att det inte var Wallgren som hoppade in. Det var Jonatan Lundberg, född 1992. Det var hans första match i klubben och jag tycker att han gjorde bra ifrån sig de minuter han fick spela.

Nu blir det avresa för mig tidigt imorgon till inlandet för att sedan komma hem söndagkväll så att jag inte missar genrepet mot IFK Luleå kl 12 på måndag. På återseende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.