UFC-bloggen

Seger i genrepet

Umeå FC besegrade IFK Luleå i genrepet inför serien med 2-1. Jag tycker att matchen går ganska bra att jämföra med matchen som UFC spelade mot Boden för någon vecka sedan. Dock så presterade IFK Luleå bättre än vad Boden gjorde och hade betydligt mer eget spel.

UFC spelar stundtals riktigt bra, eller egentligen så spelar man riktigt bra överlag. Men det är de avslutande momenten som enligt mig är det största problemet.

2-1 mot Luleå på papperet skildrar en ganska jämn match. Men det var inte en jämn match. Bara att UFC vann skotten med 15-3 i första halvlek talar sitt tydliga språk. Tydligen gör man lite fel beslut i sista läget, man kanske skjuter där man borde pass och vice versa. Så var det också mot Boden, fast där var man totalt överlägsna.

Försvarsspelet är svårt att bedömma då de haft lite att jobba med de matcher jag sett, mycket med tanke på att UFC har mött lag från lägre divisioner. På mitten tycker jag att man håller hög klass, hur långt det räcker återstår att se. Men det är spelet på den sista tredjedelen som måste vassas till ännu mer, då kommer UFC bli svårtstoppade i sommar. Där har Westerlund/Blomqvist nåt att jobba med.

Sen kan man ju fråga sig varför man väljer att spela med två offensiva yttermittfältare (Johan Larsson och Rikard Eriksson) som ytterbackar. Skadorna är alltså så pass allvarliga redan? För nog borde man matcha ett lag så likt den riktiga startelvan som möjligt i ett genrep. Vi får se på söndag helt enkelt. För övrigt var det dels kul att se Chennoufi på banan igen, men framförallt att publiken hittade ut i solen. Nog var det 200 pers?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.