UFC-bloggen

Den eventuella truppen för premiären är presenterad

Följande spelare kommer preliminärt vara UFC:s trupp i Enköping enligt ufc.se

Vladimir Sudar
Tim Markström
Jesper Törnqvist
Fredrik Wennebro
Erik Sandvärn
Johan Larsson
Danny Persson
Sasha Hakami
Andreas Hermansson
Simon Mårtensson
Rikard Eriksson
Adam Chennoufi
Jens Sjöström
Toby Davis
Erik Lundström
Jonathan Jonsson

Rent spontant: Jag saknar ytterbackar.. Offensivt är det ju egentligen inga direkta avbräck. Enigt mig har man tillgång till de offensiva spelare som borde vara tänkta för startelvan.

Jag ger mig på ett försök på en trolig startelva.
Målvakt: Sudar
Försvar fr. v: Törnqvist-Sandvärn-Sjöström-Eriksson
Mittfält fr. v: J.Larsson-Lundström-Hakami-Mårtensson
Anfall: Herman-Persson

Kommentarer:
Målvaktsfrågan är väl mer eller mindre solklar. Sudar är nummer 1 i UFC.

I backlinjen är väl inget så jättesolklart med tanke på truppens tillstånd. Om Jens Sjöström inte skulle kunna spela går Törnqvist in där och förmodligen Johan Larsson som vänsterback precis som man gjorde under första halvlek mot Luleå i måndags. Herman har lirat ytterback förr, kan hända igen? Jonathan Jonsson kanske får prova från start på någon kant kanske? Som sagt, backlinjen är inte det enklaste Westerlund/Blomqvist har att ta ut på söndag.

Mittfältet som jag tagit ut är spelare som har fått mycket speltid under försäsongen. Här har man lite mer folk att välja på. Om inte Rikard Eriksson spelar back är han absolut ett alternativ för högeryttermittfältet. Wennebro är nog även han ganska aktuell för mittfältet. Istället för Hakami kanske? Fast Hakami har spelat innermittfältare mycket under försäsongen. Hur går det för Chennoufi? Han hoppades/trodde själv i web-tv-intervjun att han kunde spela. Gör han detta från start? Man kan inte annat än att spekulera.

På topp har jag satt Herman och Danny Persson. Personligen gillar jag Toby Davis riktigt mycket och han är ju verkligen en måltjuv. Danny kan man väl inte bänka, eller? Inte lätt här heller.

Helt enkelt får man hoppas att UFC:s tränarduo är mer säkra på sin sak än vad jag är denna kväll. Imorgon sätter jag mig på tåget ner till Enköping för att se matchen live. Så fortsättning följer..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.