UFC-bloggen

Premiären avklarad

Gårdagens tunga besked att Juventus kvitterat på Inter och således kraschat min fina dubbel med Inter och Lazio som segrare är inte lika tung längre.

Vi börjar från start. Startelvan lydde så här:
Vladimir Sudar
Jens Sjöström-Jesper Törnqvist-Erik Sandvärn-Rikard Eriksson
Johan Larsson-Sasha Hakami-Erik Lundström-Simon Mårtensson
Andreas Hermansson-Toby Davis

Den startelva som jag trodde på är faktiskt väldigt lik den här. Förutom en sak. Var är Danny Persson?? Jo där har vi Danny Persson lattjandes med de andra avbytarna.

Min tanke har hela tiden varit att man skulle kombinera en stark spelare med en snabb, tänk Danny-Herman och McNeil-Toby. Jag hade nog lite fel där, eller så var det en taktisk grej för när Danny kom in med sina friska ben blev det lättare för UFC att hålla spelet på Enköpings planhalva. För att citera Jesper Blomqvist:

-Han störde i princip hela försvaret själv… och det gjorde han verkligen.

Backlinjen var ju som sagt ganska väntad. Med den sits som UFC är i skademässigt fanns det inte så mycket alternativ, möjligen att byta plats på Sjöström/Törnqvist. Försvarsspelet fungerade i det stora hela bra och Sudar gjorde det mycket bra. Att han faktiskt skulle hålla nollan på Enavallen var det nog fler än jag som tvivlade på. Han är en given nyckel i UFC:s spel. Erik Sandvärn gjorde även några riktigt viktiga insatser och drog den klockrenaste tvåfotsfinten under hela matchen.

Mittfältet då. Erik Lundström fortsätter som han har gjort under försäsongen. Inte lika dominant dock, men motståndet var ju snäppet svårare än Anundsjö. Sasha Hakami gjorde en bra match, men lite väl optimistiska skott ibland kanske. Johan Larsson fortsätter att dribbla, och att komma förbi. Även om han hade lite tur med bollstudsar vid vissa tillfällen kom han säkert förbi i 70% av försöken. Simon Mårtensson var nog ändå lite av en joker idag. Han har fått mycket speltid under försäsongen, men efter vad jag hade sett innan den här matchen hade han inte riktigt hunnit imponera på mig. Det gjorde han inte heller under första halvleken mot Enköping. Dock direkt efter paus, när han fick göra sitt mål, vände det helt. Han hade bud på fler mål och gjorde riktigt bra saker på planen.

Anfallet i första var lite si sådär, fast det var hela UFC. Enköping hade i varje fall det mesta av spelet, om inte allt i varje fall de första 20. Toby visade prov på sin snabbhet och styrka ett antal gånger och var nära på att sätta dit den. Hermansson var lite mer anonym. När Persson kom in blev det lite annat, han vinner ju verkligen bollar som man kanske inte förväntar sig att man ska.
De övriga inhopparna, Wennebro och "Ädam" Chennoufi, spelade nästan för lite för att man ska kunna säga något om dem. Wennebro hann i varje fall fixa en frispark i 85′ som Sjöström tog hand om. Målvakten hade lite problem och till slut hade Danny Persson nickat i ribban.

Jag vet inte om jag har så mycket mer att säga. Har nog fått med allt det viktiga från matchen.

Nu är det ju bara att längta till nästa helg som blir en riktig superhelg. För min egen del startar den med egen match precis innan Ersboda-IFK Göteborg. Sedan har vi UFC-Arameiska/Syrianska på söndag. Trevligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.