UFC-bloggen

Back in action

Tänkte börja detta blogginlägg med en kommentar till ’2-0’ som är så modig att han/hon inte vågar gå ut med namn, men att säga att jag är kass. Tack för hyllningen vem du än är, det värmer.

Fast det är väl lite sanning i det, jag har inte skrivit lika mycket på senaste tiden som jag kanske borde ha gjort. Givetvis finns det anledningar till detta, men jag tänker inte gå in på det då det kan låta som bortförklaringar. Men se det så här istället. Vore det inte värre om jag inte hade skrivit om UFC åkte på ett par brakförluster? Vill bara antyda att jag är en mycket hängiven UFC-supporter, och jag sitter på läktaren i alla väder. Att jag inte har tid att blogga hela tiden, ja givetvis tråkigt. Skolan går dock mot sitt slut nu.

Vi börjar med förrförra helgen, Degerfors. Kort sagt ett helt klart fall framåt, och med lite tur hade man tagit tre poäng. Då tänker jag främst på Sjöströms nick, som jag anser att han förvaltade på bästa möjliga sätt. Tråkigt nog gjorde också backen det.

Första halvleken senast mot Brage var nog lite Degerforsmatch-stuket. Brage hade väl mer av spelet, medan UFC var rätt uddlösa framåt. Efter paus blev det ändring på det, i grunden stavas det nog Magnus Henrysson. Man roddade om lite i det centrala mittfältet i mittenpartiet av matchen. Henry och Lundström tog över de defensiva rollerna, medan ’Ädam’ Chennoufi tog steget in från kanten och fick styra det offensiva mittfältet. Helt plötsligt var det mycket UFC. 1-0målet är nog ett av de snyggaste UFC-målen jag sett. Sedan tycker jag det rullade på ganska bra. Det är klart, mot slutet gav Brage upp, vilket bäddade för fler UFC-chanser.

Jag ställer mig dock lite kritisk mot uttagningarna. Man sätter in en renodlad forward som ytter och bänkar Johan Larsson, som jag anser är det vassaste vapnet UFC har framåt. Nu gjorde Toby en jättebra insats, det är det absolut inget att säga om. Kanske något att bygga vidare på, även om jag kände mig lite skeptisk när jag såg laguppställningen? Hur som helst är det två viktiga matcher nu framöver. Alla matcher i den här serien är svåra, för serien är otroligt jämn. Jag skulle ändå vilja säga att dessa två matcher är av det ’lättare’ slaget. Först har vi Östersund borta och sedan Skellefteå hemma. 6 poäng där och UFC är med där uppe. För det gäller att haka på nu innan Degerfors och Västerås drar ifrån.

Ni kanske har sett att Janne Jonsson inte kommer att fortsätta, i varje fall tillfälligt i UFC? Riktigt tråkigt enligt mig. Janne är en trogen spelare som går att använda lite var som helst samtidigt som han gör ett bra jobb. Så det blir en svår pusselbit att fylla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.