UFC-bloggen

Derbyseger mot ett svagt Skellefteå

Så skulle jag vilja sammanfatta kvällens drabbning, som jag trots allt, fick möjligheten att se.
Matchen började lite lojt, det hade helt plötsligt gått tio minuter utan att nåt hänt tycker jag. Men sedan tog UFC över, och det ständiga orosmolnet för Skellefteås högerback stavades Johan Larsson. I mångt och många lägen var det spännande varje gång han fick bollen.

Jag hade inte tänkt skriva så mycket om själva händelserna i matchen, utan istället reflektera lite och vi börjar bakifrån.

Sudar gjorde en klart stabil match med ett par fina räddningar, här är det inte så mycket att snacka om. Backlinjen gjorde väl inga större misstag och talangerna Sjöström och Wallgren tar bara för sig mer och mer och gör det riktigt bra i mina ögon! Rikard Eriksson fortsätter på sin numera vana högerbacksposition och han klarar det faktiskt riktigt bra, även om man saknar hans ruscher mot hörnflaggan. Mer offensiv här tack! Sandvärn klart bra som vanligt.

På mittfältet har jag fortfarande lite frågetecken. Personligen håller jag samtliga Henrysson, Jonathan Jonsson och Wennebro före Sasha Hakami som ständigt får förtroende så fort han är hel. Visst mot sådana här lag som Skellefteå kanske det funkar, men direkt när det behövs tempo på mitten går det oftast lite för sakta, tyvärr. Men Hakami var ändå bra idag, han vann många dueller, främst höjddueller där på mitten. Om Erik Lundström släpper bollen lite oftare blir det grymt, för när han väl gör det blir det ofta någon kalaspassning. Johan Larsson har jag redan hyllat lite lätt, men som jag skrev tidigare, han är UFC:s vassaste anfallsvapen i dagsläget. Nu 5 mål på 9 matcher från sin vänsterytterplats. Mårtensson gjorde en riktigt bra match. Idag klarade han av att göra sina killar tycker jag. Förutom Johan Larsson var nog Adam Chennoufi den mest tongivande på mittfältet. I varje fall fick man lägga märke till det när Larsson gick ut och Chennoufi fick ta över hans vänstermittfältsplats. Målet är ett bra exempel där han gör bort sin back ursnyggt.

Längst fram behövs det en riktigt bra kille när man spelar 4-2-3-1. Andreas Hermansson lirade där de första 50 minuterna och det var kanske först när han gick ut man insåg hur bra han skött det jobbet lite i skymundan. För det var i den vevan Skellefteå kom i matchen i varje fall för stunden. Timothy McNeil som tog över platsen gjorde en hel del riktigt bra saker, men det finns fortfarande en del att slipa för den unga talangen. Han är riktigt stark och har bra huvudspel, ni kanske såg hans nick precis utanför. Det var fler än jag som trodde den först gick in. Sedan spelade han elegant fram till Adam Chennoufis mål via en krossboll över straffområdet.

Jag har nog inte så mycket mer att säga. Bara att hoppas att UFC kan fortsätta på den väg man är, just nu fyra raka matcher utan förlust med resultaten 2 vinster och 2 oavgjorda. Nu väntar BK Forward borta i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.