UFC-bloggen

Första poängen mot Västerås någonsin i Division 1

Så är det faktiskt. Samtliga möten de två senaste åren har slutat med seger för laget från gurkstaden. UFC tog poäng av Västerås när man spelade i den gamla division 1 serien. Men 2006 startades en ny och sedan dess har man inte tagit poäng av dem.

Jag ska inleda med att säga att jag inte hann se hela dagens match då jag själv hade match och helt enkelt var tvungen att åka dit. Jag såg fram till och med att Västerås ledde med 2-3 och McNeil precis bytts in.

Jag ska försöka fatta mig kort.
Bakåt såg det överlag tyvärr inte bra ut idag. Jens Sjöström är den jag håller högst, han har verkligen varit magisk hittills. Han fortsatte på samma väg även mot Västerås. Hans mittbackskollega för dagen, Jeppa Törnqvist, hade lite mer problem. Det kändes som han kom lite efter ibland, tänker mycket på 1-2-målet. Hampus fortsätter göra det bra tycker jag. Jonas Nilsson hade dock stora problem defensivt. Han höll sig alldeles för offensivt och blev rundad för lätt. Men även här finns det potential, det är väl som med alla andra talanger i dagens UFC, de behöver slipas.

Offensivt såg det betydligt bättre ut. Kul att se Danny tillbaka på banan, och i form! 3 mål är ju inte helt åt skogen, mer sånt! Erik Lundström fortsätter att blanda och ge. Han har en riktigt vass fot, det må jag säga. Hans delikatessbollar ut på kanterna ser jag gärna mer av! Men sedan hade han åtminstone 2-3 riktiga kanonlägen vid straffområdslinjen där det bara blev några halvförsök till skott. Det gäller att ta vara på chanserna!

Simon Mårtensson och Adam Chennoufi (så länge han spelade) tycker jag gör det riktigt bra. Även Johan Larsson. Äntligen (viss frånvaro de senaste åren) har vi spelare som kan göra det lite oväntade och bryta mönstren. Wennebro gjorde det bra när han kom in. Jag vet inte riktigt varför han har spelat så lite, om det har varit skador eller så. Hoppas han får spela mer nu. Sasha Hakami gjorde väl en hyfsad insats, fortfarande lite småslarvigt och segt. Men han har fortfarande förtroendet från ledarna så han ska väl vara det bästa alternativet helt enkelt. Tror dock att han får det svårt mot Olle Andersson som sägs vara tillbaka i full träning nu.

Jag åker bort igen nu, vet inte hur länge jag blir borta. Men om ni undrar varför det är dött kanske jag är på nåt ställe utan internet, annars ska jag försöka skriva.

/Otterhall

2 kommentarer

  1. Emanuel Otterhall

    Som både du och jag vet är det en ny division 1 serie nu. Den som UFC nu spelar i är inte alls samma som man gjorde 94-99. De bästa lagen i dåvarande två division 1-serier slogs ihop till Superettan. Dagens division 1 spelades först år 2006 efter att man tagit toppen av alla div 2 serier och skapat två nya div 1 serier. Men visst, jag gör ett förtydligande i mitt inlägg. Tack för påpekelsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.