UFC-bloggen

Antiklimax vs klimax

När det handlar om saker som tar snabba vändningar, ta sport till exempel, så vänds det oftast till det negativa, för mig i varje fall. Samtidigt får man en dyster antiklimaxkänsla i magen. Ni som följde matchen live igår (på plats, via sms, eller som jag, via live-rapporten) fick vara med om både antiklimax- och klimaxkänslorna igår. Och lyckligtvis slutade det i klimax.

Rent om matchen har jag inte så mycket att säga då den inte sågs på plats. Därför hänvisar jag till VK:s matchrapport som är länkad här.

 

Däremot kan vi göra en analys över hur det nu ser ut för UFC. För tre omgångar sedan var det mycket tvivel på om man ens skulle sluta på övre halvan. För tre omgångar sedan låg man 12 poäng från kvalplats till superettan, och det är mycket. Vad har då hänt sen dess? Jo, tvåan Valsta/Syrianska har fått med sig några sämre resultat, bland annat två stycken oavgjorda mot Karlslund samt en förlust. Samtidigt har Umeå FC vunnit alla matcher i dessa omgångar, vilket innebär att man tagit i kapp hela 7 poäng. Glappet till kvalplats uppåt är alltså endast 5 poäng i skrivande stund. Jag tar dock för givet att Brage vinner över BK Forward hemma imorgon (en match jag trodde spelades under söndagen) och då kan vi säga att det är 6 poäng till kval, och att det är Brage som har den platsen. Men jag har gärna fel om resultatet där.

 

I lördagens tidning kunde ni läsa om intervjun med Jens Sjöström där han sa att man fokuserar på en match i taget. Den punkten känns otroligt viktig, speciellt nu när man faktiskt närmar sig. Men det spelar faktiskt ingen roll vilka man möter i omgången efter. För tappar man poäng i kommande omgång kanske det kvittar om man vinner den där på. Serien är inte jättelång och därför är det så viktigt att få så bra utdelning som möjligt i varje match.

Man kan tycka att UFC har gjort några onödiga poängtapp. Tänker främst på matcher som Arameiska Syrianska hemma (1-1), Valsta/Syrianska hemma (0-2) och Syrianska Kerburan borta (3-1 förlust). Eftersom att UFC har en så pass ny trupp i år tror jag att man har behövt våren på att spela ihop sig, vilket har lett till dessa resultat. Men trots de här poängmissarna är man där uppe och nosar! Så klarar man av att höja sig en nivå i dessa matcher så kan det här gå hela vägen till kval.

Kommande omgång känns som en bra värdemätare rent spelmässigt och mentalt. Gröndal är ett bra lag, Umeå FC spelar inte på hemmaplan (Umedalen) och man har bra resultat i ryggen. Fixar man tre poäng där så har man bevisat att man klarar av pressen man har som topplag tycker jag. Vi har en spännande höst att gå till mötes.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.