UFC-bloggen

Urstarkt med tre poäng i Västerås

Från att såga till att hylla, ja så blir det ibland när man följer ett idrottslag. Tidigare under säsongen var jag lyrisk över att UFC ens tog poäng över Västerås, något man inte gjorde under 07&08. Nu gick man hela vägen och vann borta mot Västerås, ett lag som jag anser har en trupp för topp 4 på papperet. Även om Västerås inte varit i någon form att tala om den senaste tiden tycker jag det är värt en applåd att ta tre poäng där nere.

 

Jag väntade med det här inlägget till övriga matcher i omgången var klara. Nu ser det ut som inför Gröndalsmatchen, sex poäng upp till kval. Även om jag försöker hålla tankarna relalistiskt så återkommer man hela tiden till att allt kan hända. Nu har UFC tre relativt enkla kommande matcher, dessa: Forward hemma, Skellefteå borta och Östersund hemma. Dock ska man ta Östersunds tidigare säsong med en nypa salt då de värvat bra och mycket i sommar. Men ska man ta sig upp på kvalplatsen är nog 9 poäng ett måste här. Bortamatcherna som man har kvar därefter är inte att leka med. Det är lagen som är på topp 3, Degerfors, Brage och Valsta.

 

UFC är ju ett av seriens bästa bortalag så jag tvekar inte att tro att man kan vinna någon av dessa matcher. Det kan bli en riktigt spännande höst trots allt. Bloggen kommer missa nästa helgs match pga resa, men förhoppningsvis är jag på plats i Skellefteå nästa vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.