UFC-bloggen

Bedrövlig insats av UFC gav rättvis seger för Skellefteå

Jag var på plats i Skellefteå igår och skådade en av de sämsta fotbollsmatcherna i mitt liv. Den var i klass med UFC-Falun förra året för er som minns den. Det handlade inte om att Skellefteå var bra. Det handlade om att de var mindre dåliga än vad UFC var. Helt enkelt två dåliga lag där Skellefteå var snäppet mindre dåligt.

Hur började matchen? Ja, jag minns knappt.. Jo UFC var bättre, det var man i början. Där hade man faktiskt ganska bra spel och var klart det bättre laget. Minns att någon bredvid mig sa något i stil med: ”Det här blir ingen match”. Men så kom det där 1-0 målet. Helt från ingenstans kommer bollen till Robin Nilsson (pass från Calisir?) som springer ifrån backarna och lägger in bollen bakom en chanslös Vladimir Sudar. Det kändes konstigt med 1-0 på tavlan där, då var det varken rättvist eller ens rimligt kändes det som. Hur som helst så kom UFC tillbaka och kvitterade efter ett ganska bra anfall.

2-1 direkt efter det. UFC håller inte markeringarna i straffområdet och Skellefteåkillen får stå helt fri och lägga in bollen, ingen missar ett sånt läge. Det blev paus och man hade väl inget större hopp om vändning. Andra halvlek blev en transportsträcka. Det glimtade till lite ibland och det bästa fotbollsmässigt var Jonas Desais kanonskott. Ett av de snyggaste jag sett. Annars var det uselt, från båda lagen.

UFC förde spelet matchen igenom, men vad spelar det för roll om man spelar utan fantasi och panikslår långbollar upp på en ensamstående forward/yttermittfältare. Mer variation tack…Skellefteå kunde vinna matchen på stabilt försvarsspel och eftersom att man faktiskt utnyttjade sina chanser.

UFCs uppflyttningschanser är körda nu, det är bara att inse. Jag är av den åsikten att man då ska ta det här tillfället i akt och låta de spelare som inte spelat så mycket i division 1 få chansen. Stoppa in vänsterbacken Tom Bergvall tex. Nu har Rikard Eriksson skött sig riktigt bra där, men han är ju högerytter.. Bänkas Wennebro till förmån för Hakami igen så är det nog flera saker jag missat. Låt Mårtensson lira, och låt Toby lira för tusan. Den killen har nog störst näsa för mål i hela laget skulle jag säga. Danny kanske är steget före.

Annars är det väl inte så mycket mer än att ta nya tag mot Östersund nu nästa helg. Jag hoppas att både Skellefteå och Östersund klarar av att hålla sig kvar. Det skulle gynna den norrländska fotbollen. I fjol var det bara hårsmån från att både Boden och Ersboda hade varit kvar. I det läget hade årets serie faktiskt varit en riktig norrserie.
 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.