UFC-bloggen

Om Ongala kommer..

..hur ska UFC då ställa upp? Här är mitt spontana förslag, kom gärna med åsikter.

I mål har vi naturligtvis Vladimir Sudar, en av seriens absolut bästa målvakter. Elfvendahl har verkligen något att bita i om han vill försöka rubba Sudars position.

Backlinjen då. Från vänster kör vi Hampus Wallgren, tycker att han har imponerat på träningar och de träningsmatcher som har varit hittills. Till höger blir det Jonas Nilsson. Mittbacksparet är kanske lite svårare då det finns fyra alternativ. Jens Sjöström är naturligtvis självskriven, men vem ska spela bredvid honom? De som finns att tillgå är ju Törnqvist, Asplund och Utterhall, om samtliga nu skriver på. Känns faktiskt rätt omöjligt att sia om vem som ska spela bredvid Sjöström, men magkänslan säger faktiskt Andreas Utterhall. Han är snabb och bra på huvudet, passar bra för en mittback. Drömmen vore ju dock att en spelare som typ Mario Dodic blev klar, förblir nog bara en dröm dock.

Mittfältet har vi sen. Skriver Ongala på så skulle inte jag ställa upp med en rak 4-4-2 i varje fall. Jag skulle nog snarare tänka mig en 4-3-3 alternativt en 4-2-3-1-uppstållning.Låt oss säga att vi kör på 4-3-3 á la Barca.

Det är alltså tre relativt centrala mittfältare, den i mitten med lite extra defensivt ansvar, i mitt lag Henrik Sennström. Bredvid honom skulle jag sätta Erik Lundström och Kali Ongala, tänk Iniesta och Xavi.

Längst fram spelar alltså två yttrar och en toppforward. Till vänster Johan Larsson och till höger Adam Chennoufi. Som centertank, givetvis Danny Persson. Möjligen att man skulle byta plats på Chennoufi och Lundström då jag gärna ser Chennoufi med mycket boll..

Vilka ska sitta på bänken då? Elfvendahl, Törnqvist, Ja.Jonsson, Mårtensson, Davis, R.Nilsson, McNeil.

Alltså:

Larsson——-Persson——-Chennoufi  

 

—–Ongala-Sennström-Lundström—-   

 

Wallgren-Sjöström-Utterhall-Nilsson       

———————Sudar——————–                  

 

Ja, det är inte lätt att ta ut en riktig startelva. Hur skulle din se ut?

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Mot superettan!

    Om Ongala kommer blir det svårt…
    Då jag inte väl bänka Larsson, Sennström, Lundström eller Chennoufi, men isf får man ingen användning av den breda forwardstruppen.
    Jag fegar ur…
    De enda som känns givna är Sudar, Persson, Larsson, SJöström och Nilsson.

  2. Emanuel Otterhall

    Yes, har sett honom i träningspass med UFC. Väldigt säker med bollen och inte många i UFC har den tekniken (bortsett från typ Chennoufi och Lundström). Mer har jag dock inte att gå på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.