UFC-bloggen

10 dagar kvar – Östersunds FK

Östersunds FK vet man aldrig var man har. De senaste säsongerna har varit så att i början av serien har Östersund varit ett riktigt bottengäng, för att sedan värva några spelare under sommaren och klara sig kvar i serien. Något man kan förknippa Östersund med är Storbrittanien. Förra året frälste Michael Tidser och Ross Campbell laget och i år är den gamle ÖFK-spelaren Lee Makel spelande tränare. Till denna säsong, eller i varje fall till denna vår i varje fall har Östersund lånat inte mindre än 4 brittiska juniorer, bla två från Wigan. Så här ser Makels assisterande tränare Miguel Exposito på sitt ÖFK.

-Träningsupplägget under våren har varit precis som vi önskat och det har gått enligt planerna. Vi körde med en liten trupp fram till mitten på mars och efter det en större. Vi har spelat bra matcher mot bra motstånd med blandade resultat, säger han.

Ni har tappat en del från förra året, typ Ross campbell och Michael Tidser. Tim Andersson har gått till Landskrona. Känns det som att ni har ersatt dessa spelare?
-Framförallt har vi nu innan transfern stängde fått fyra stycken britter, bland annat två från Wigan. De ser bra ut och de har vi koll på sen tidigare då vi hade träningsläger i Skottland.

Just Engelsmännen, hur ser du på det? De spelar några månader och sedan drar de? De har ju i varje fall bara kontrakt under våren.
-Vi vet att de är här i vår och sedan får vi se vad som händer sen.

För oss Umebor finns ett viss intresse i den gamle Ersmark-, UFC- , Robertsfors- och Skellefteåspelaren Mattias Larssons flytt till Östersund. Hur har det gått för honom?
-Det har gått bra för Mattias. Han var ju borta hela fjolåret men har gjort det bra. Han har kommit in i gruppen på ett bra sätt och presterat på matcherna.

Hur ser du på era chanser i årets division 1?
-För tidigt att säga, mycket beror på hur starten blir. Men jag ser positivt och tror att det blir en bra säsong.

Vilka blir i toppen?
-Likadant även här,  jag vill inte utse någon seriesegrare.

 

Jag kan inget annat än att önska vår Norrlandskollega Östersund lycka till i division 1.

 

Fullständigt lagnamn: Östersunds FK
Ort: Östersund
Arena: Jämtkraft Arena
Publiksnitt 2009: 1134
Placering 2009: 11:a i Div 1 Norra
Otterhall tippar: 10

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.