Nu ska Pärlan stängas

Då var det dags igen. Nu ska Pärlan stängas och maten ska köras från Lycksele varje dag. HERREGUD! Vi ska inte få ha nånting i denna bygd. En ständig kamp hela tiden! Men VARFÖR? Javisst, vem som helst utan hack i begåvningsprofilen kan räkna ut att det handlar om ekonomin. Men det exkluderar oss människor, det är tydligt. Alla de/vi som kan träffas i olika sammanhang, en lunch, en pubkväll, en förening, m m. Vem tänker på oss?? Alltsedan vi införlivades i Lycksele kommun har… det sett ut så här. ”STARKA BYAR” sägs det på hemsidan?? Var ärlig och skriv utom ÖRTRÄSKBYGDEN….Varför finns ingen stolthet över oss? Vi som är grunden till kolonisationen i Lappmarken, vi som har en historia som också bär er? Herregud! Vi ska inte få ha nånting. Hela tiden ska vi oroas Jag påminner om TINGSRÄTTEN, den skulle läggas ner i Lycksele och vilket ramaskri…Vilka räddade den??? En påminnelse till Lilly och övriga, det var jag och mina kamrater i C. För att vi ansåg den vara så viktig för hela stora inlandet, ja inte bara det utan att den just också låg i den gamla historiska tingsplatsen, Lycksele…!! Allting handlar inte om pengar. Det finns värden som är viktigare och jag är säker på att kostnaden för Pärlan egentligen i den stora omslutningen är marginella. Herregud, jag blir så less. Varför Lilly Bäcklund?

En kommentar

  1. B Karlsson

    Bra att du angagerar dig för landbygden ,hur stavas angagerar vet ej???? sov på svenskan men du fattar nog.Om ingen bryr sig så kör alltid politikerna över er,fortsätt din kamp för Örträsks överlevnad,stöder dig i detta ibland omöjliga projekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se