Framtidens Lycksele?

Jag MÅSTE bara skriva om detta märkliga sätt att uttrycka. Framtidens Lycksele? Javisst kan man undra över det om man bor där, men jag bor i Örträsk, det är inte ens samma ort! Jo, nu är det många som tänker….Men de MENAR ju hela kommunen!! Men varför i himmelens namn inte skriva det då?

Framtidens kommun? Lappar med frågor om hur vi vill ha det i Örträsk? Jaha, jag hoppas det finns lappar med frågan om hur de vill ha det i Västra Örträsk också, eller i Byssträsk, Gäddträsk, Ruskträsk…typ.

Jag blir lika ledsen varje gång jag ser detta. Det händer alltför ofta och nog hade jag hoppats på bättring i denna delikata språkfråga med ny ledning i kommuntoppen.

Jag minns de gånger i KF när man pratade om HUR folk skulle kunna flytta till Lycksele. Någon påpekade då också att det vore väl toppen om det ändå gällde HELA kommunen, varvid svaret var det vanlig (som en gammal skiva som hakat upp sig) jamen jag MENAR ju hela kommunen!

Det kan tyckas rent ut löjligt med detta påpekande, men jag är inte ensam om känslan av exkluderande. Utanför helt enkelt.

Ny logga ,en vacker sådan men texten lyder enbart LYCKSELE!  Med en tuschpenna sätter jag dit…Kommun och allt är förlåtet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se