Hetast just nu, Sveriges Landsbygder!

Jag undrar verkligen varför media inte skriver eller genom olika kanaler berättar om att FLER flyttar idag ut till landsbygden än de som flyttar in i städerna. Detta kunde man ana redan 2015 och idag visar flyttnettot på än större fakta. Istället nås vi av artiklar som ofta handlar om det motsatta. Uppror som i sak visar på hur de kommunala skatteutjämningssystemet är uppbyggt…..hur många fattar det egentligen….utifrån avstånd, antal kommuninvånare m m.
Istället borde goda exempel var bra mycket intressantare att läsa /höra om! Hur man har gjort och tänkt och lyckats! När det idag är bostadsbrist i orter som för en kort tid sedan fanns gott om! När det idag är supercoolt att satsa på ett gammalt nästan fallfärdigt hus och renovera med hjärta och värme, från grunden hållbart inte minst. När det är fler som hellre bor en bit ifrån när både livskvalité och billigare villor/boende har betydelse. Kanske finns jobbet-skolan-vården också inom räckhåll, buss/tåg/samåkning gör det möjligt att få ihop pusslet. Det är bara i innerstan i Stockholm som befolkningen ökat! Unga fertila som fått barn…men hur länge de bor kvar där är osagt. Vi gräver inga krondiken alls, den som vill och kan ska bo var det passar och var man vill.
I vår del av landet säger regeringens utsände Peter Larsson, att han nu vänt på Sverige! Det är hos oss det händer!
Det urbana som under så länge varit gällande för de flesta gäller inte längre. Nu andas vi landsbygd, i alla delar, tätortsnära, havsnära, fjällnära, glesa, för det är så benämning är av landsbygden. Tänk själv, vilken bild målar du upp för ditt inre när man uttrycker GLESBYGD? Jo, en gråmulen dag, en sur myr, en grusväg med en ihjälkörd ekorre möjligen så att man kan ana att nån kört där…jämfört med ordet LANDSBYGD?! En grön äng, en frisk ko som glatt betar, en blå himmel med några ulliga moln….eller så. !! Skillnaden är stor.
Media ska rapportera om hur det faktiskt är. Inte bara det negativa som skapar stora rubriker, varför inte detta positiva som är hur fantastiskt som helst! Som dessutom är rena rama fakta idag!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se