Norrland igen..

Jaha, så läser jag återigen ett inlägg om att vi som bor i Norrland anses tärande…Tänk, i många skrifter och rapporter får vi faktabaserade underlag med VILKA områden som har de stora bidragen. Det är INTE i NORRLAND! Jag vet inte var de som skriver inlägg som sådana får fakta…möjligen någon från de egna leden som spär på dessa osanna fakta. Gud så less jag blir ….det finns i vårt län de som dessutom får skrivandes i pressen med jämna mellanrum, än mer belägga detta. Vi har så många goda exempel runt om och INGEN är mindre värd för att de bor i en stad eller tätort. Vi behöver betydligt mer vara positiva och bjuda på mer av den varan i alla sammanhang. Berätta istället om hur bra det är att bo där du bor, hur fint det är och vilka fördelar du har!  Det räcker gott! Det positiva har betydligt större effekt än att spä på nåt som heller inte  är korrekt!

Min absoluta uppfattning är, att man ska få bo var man vill, i mån av det möjliga, UTAN att några krondiken grävs mellan oss. Vi är många i vårt land som inte är några dumskallar för att vi bor på landet eller i stan? Jag skäms över den inställningen med all respekt för var och en.

Det kommunala skatteutjämningssystemet är krångligt och jag känner inte många som ens begriper sig på det…och visst vore det mer rättvist om vi fick tillbaka mer av det vi producerar…

Tänk, staten Norrland…då blev det jobbigt för resten av det stolta landet Sverige!!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se