Mot Norsjö

Nu sitter jag i mitt andra hem för några veckor igen (valbussen). Medan mina kamrater i Vännäs sitter på Kommunstyrelsen. Känns lite konstigt att inte vara med där. Tror inte att jag ens missat en handfull kommunstyrelsesammanträden under de tre mandatperioder jag suttit där.

Men i bland måste man prioritera annat och vi rullar nu från Lycksele mot Norsjö. I Lycksele bjöd avdelningen på lunch på torget som lockade en hel del folk. Vi körde torgmöten och även ett riksmedia var närvarande för att följa oss. Dom åker för övrigt med oss i bussen till Norsjö.

Det är väldigt spännande när man är ute på detta sätt. Tror ibland man ska skriva en bok om alla kontakter man får vara med om. Man träffar otroligt många människor och får ta del av många människoöden. Rätt många går bara förbi men många vill stanna till och berätta sitt livs historia och i samma andetag vill de höra hur partiet kan hjälpa dem med sina förslag.
 
Då känns det väldigt bra att få prata om valfrihet. Att du som medborgare själv ska välja utifrån din vardag. Få välja barnomsorg utifrån dina behov och fatta mer beslut vid ditt köksbord. Inte sällan får man då ett betydligt längre resonemang och till slut en dunk i ryggen och en bekräftelse att detta vill även jag verkar för med min röst.
 
Då känns det betydelsefullt att härja runt och prata med människor. Säger som Göran Persson brukade med myndig stämma säga: – Det är bra för Sverige.
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.